Cum a pierdut-o România pe Bianca Andreescu, tenismena care a câștigat Indian Wells

De Oana Savin, pe
Bianca Andreescu a reușit să rescrie istoria tenisului, fiind prima jucătoare care a primit un wildcard la Indian Wells și a și câștigat turneul.

Jucătoarea din Canada a început tenisul în România, astfel că ar fi putut evolua pentru țara noastră. Însă, Federația de peste ocean i-a oferit niște facilități care i-au făcut pe părinții Biancăi să ia această decizie importantă și au plecat în Canada.

Bianca a început să practice tenis la Pitești, dar părinții ei au decis ca fiica lor să reprezinte Canada, facilitățiule oferite de Federația de acolo fiind incomparabil mai bune, relatează Digi Sport.

Dacă sunt niște copii talentați, Federația le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țară multiculturală, deci toți au venit de undeva. La început, investești ca părinte 100% bani și timp. Dacă un copil se remarcă că este talentat, dacă are rezultate importante și constante, Federația începe să investească foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 dolari pe an la acest nivel”, a afirmat Maria Andreescu, în anul 2017.

Cine este Bianca Andreescu

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada, pe 16 iunie 2000, părinții ei fiind români. Tenisul l-a început la Pitești, pe când avea doar 6 ani, însă și-a continuat antrenamentele în Canada.

Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost”, a declarat Bianca.

La 13 ani a câștigat competiția Les Petite As, din Franța, competiție considerată un Campionat Mondial pentur jucătorii până în 14 ani.

Apoi a reușit să cucerească de două ori titlul la Orange Bowl, cel mai important turneu pentru juniori din lume.

În anul 2017 a câștigat titlul de dublu la Australian Open, în competiția pentru junioare. În același timp a primit, din partea ITF, premiul „Fed Cup Heart”, pentru perfomanțele avute în Junior Fed Cup.

Când a ajuns în finala Indian Wells din acest an, Bianca Andreescu se afla pe poziția 80 WTA, însă câștigarea acestui turneu a adus-o la poziția 24 WTA. Tânăra a reușit să o învingă în finală pe Angelique Kerber (8 WTA), devenind a patra cea mai tânără jucătoare din istorie care s-a impus la turneul din California, după Hingis, Serena Williams și Monica Seleș.

Astfel, ea va fi cap de serie la următoarele turnee din circuit și va avea adversare mai facile în primele tururi.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!