Cum a intrat Smiley în pielea lui Alex, protagonistul filmului „Odată pentru totdeauna”, măcinat de depresie

De Unica.ro, pe

Smiley a primit sute de reacții și mesaje de apreciere din partea actorilor, regizorilor, oamenilor de film și teatru din România și a celor din industria muzicală care au fost surprinși de firescul și naturalețea cu care un artist mereu zâmbitor, senin și optimist a reușit să intre în pielea lui Alex, personajul principal din filmul „Odată pentru totdeauna”, măcinat, izolat, copleșit de depresie și de atacuri de panică.

Cum a intrat Smiley în pielea lui Alex, protagonistul filmului „Odată pentru totdeauna”, măcinat de depresie

Drumul de la artistul și omul de divertisment Smiley până la personajul Alex, care a fost la un pas să-și ia viața din cauza depresiei, a fost unul greu, plin de necunoscut, de trăiri noi, apăsătoare, și de multă muncă de documentare și de lucru cu regizorul și cu echipa filmului.   

Cum a intrat Smiley în pielea lui Alex, protagonistul filmului „Odată pentru totdeauna”, măcinat de depresie

Trei luni de documentare despre depresie, anxietate și atacuri de panică. Două luni de stări apăsătoare, de tristețe, izolare și derivă, pentru a reuși identificarea cu Alex. Aproape o lună de filmări de zi și de noapte.

Sesiuni îndelungi de repetiții, de transpunere în viața gri a unui om măcinat de depresie, accese de plâns și tremurat pentru a exprima neputința omului înspăimântat de iminența atacurilor de panică, ore în șir petrecute la machiaj pentru a „dobândi” cearcăne negre și adânci care să-i întunece privirea.

Acestea sunt doar o parte dintre etapele de construcție de rol prin care Smiley a trecut pentru a întruchipa personajul principal din filmul inspirat din fapte reale și regizat de Iura Luncașu, „Odată pentru totdeauna”.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

EXCLUSIV. Laura Cosoi, despre relația cu Smiley: „Vorbim despre o altă viață, o viață de demult”

Smiley și Gina Pistol, secvențe de dragoste nebună în „Mi-aduc aminte”, al patrulea episod din serialul său muzical

Smiley, noi detalii despre fiica lui. Josephine împlinește 1 an în martie 2022

„M-a speriat la început, însă nu am putut refuza un rol principal atât de ofertant. M-am gândit că, dacă regizorul a avut încredere în mine, de ce aș pune eu frâne acestui demers. Am acceptat. A fost începutul unui drum neobișnuit pentru mine, eu care mereu am putut vedea jumătatea plină a paharului, indiferent de ceea ce mi s-a întâmplat”, a declarat Smiley.

„Cu toate astea, am avut mulți oameni în jur, afectați de depresie, pe care nu-i puteam înțelege și nici ajuta. Mi s-a părut o ocazie bună să fac un pas înspre ei. Se spune că depresia este boala secolului 21, este tăcută și extrem de răspândită”, a continuat.

„Simt că am cunoscut măcar puțin depresia prin Alex și am toată convingerea că se poate trece peste ea cu echilibru interior, credință, iubire și familie. Vă aștept să vedeți și în cinema care sunt remediile lui Alex”, încheiat.

Filmul „Odată pentru totdeauna”, regizat de Iura Luncașu și distribuit de Vertical Entertainment, a putut fi văzut pentru prima dată în România la Cinema City, în Timișoara. A avut avanpremiera de gală la Cineplexx Băneasa și poate fi văzut, din 25 februarie, în cinematografele din întreaga țară.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!