Cine este Prima Doamnă a Ucrainei. Olena, soția lui Volodimir Zelenski, le-a transmis un mesaj emoționant ucrainenilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 27 februarie 2022, 00:41

„Copiii născuți în adăposturi anti-bombă vor trăi într-o țară pașnică, care s-a apărat. Și noi suntem armata”, a scris pe contul ei de Instagram Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, publicând poza fetiței născute într-un buncăr, în timp ce Rusia bombarda Kievul.

Soția lui Volodimir Zelenski are 44 de ani, la fel ca soțul ei, cei doi fiind în copilărie colegi de școală. Cu toate acestea, s-au cunoscut abia mai târziu, când amândoi erau studenți.

Olena Zelenska este de meserie arhitect, fiind absolventă a Universităţii Naţionale Kryvyi Rih şi licenţiată în inginerie civilă. Ea nu a lucrat foarte mult în acest domeniu însă, pentru că a devenit o scenaristă de succes.

Cine este Prima Doamnă a Ucrainei. Olena, soția lui Volodimir Zelenski, le-a transmis un mesaj emoționant ucrainenilor

„Inamicul m-a desemnat ca ţinta numărul unu, iar familia mea e ţinta numărul doi”, a spus Președintele Ucrainei într-o intervenție publică. El a declarat, de asemenea, că soția și cei doi copii ai lor au rămas și ei în țară, bineînțeles fără să ofere alte detalii.

Volodimir Zelenski a devenit președintele Ucrainei în 2019, atunci când a câștigat alegerile prezidențiale, spre surprinderea multora. El este actor, comediant, scenarist și producător.

Despre rolul ei ca Primă Doamnă, Olena Zelenska a spus, într-un interviu pentru DiplomaticCourier, că a fost nevoită să învețe totul de la zero. „Felul în care te îmbraci și felul în care te prezinți nu vorbesc doar pentru tine, ci și pentru țara ta și ceea ce încerci să realizezi. Președintele și cu mine vom încerca întotdeauna să reprezentăm Ucraina într-un mod pozitiv și puternic”. 

Foto – Hepta, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!