Christian Ciocan: „Mircea Badea, inteligent şi de bun simţ”

De Adina Radu pe

La 6 ani a simţit cum se răstoarnă cerul peste el, pentru că atunci a trăit primul sărut. Astăzi, o femeie care îi atrage atenţia lui Christian Ciocan este frumoasă, deşteaptă şi corectă.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a fost deschis la propunerea noastră de a răspunde întrebărilor primite pe Facebook şi în comunitatea unica.ro de la cititoarele noastre.

Descoperă aşadar, mai multe despre acest personaj interesant, controversat şi nu în ultimul rând extrem de admirat de femei.

1. Rosanita

La ce vârstă v-aţi îndrăgostit pentru prima dată? Şi cum era ea?

La 6 ani. Era mai mare, 12-13 ani. Atunci am sărutat prima dată o fată. 🙂  Dar serios, la 18 ani. Ea este. Este cum mi-am dorit să fie femeia de lângă mine. Mai târziu, s-a mai întâmplat. Şi ele sunt.
 
2. Troncea Adrian Constantin

Cu ce echipă de fotbal ţineţi?

Cu Universitatea Craiova. Am moştenit pasiunea pentru această echipă de la bunicul meu, Nicolae Buzgure, din vremea când Craiova Maxima făcea senzaţie în Europa. Nu sunt un suporter fanatic, ci doar un oltean care merge la un meci de fotbal ca la un spectacol.

3. Valeria Roată

Ce v-a determinat să lucraţi în Poliţie?

În anul 1990 am susţinut un examen la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Examenul se susţinea la aceleaşi materii ca şi la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Gramatica limbii române şi istoria României. În plus, o limbă de circulaţie internaţională.

Am susţinut acel examen ca o verificare anterioară examenului de la Facultatea de Drept. Media obţinută mi-a permis să primesc propunerea, din partea reprezentanţilor Academiei, de a fi încadrat ca subofiţer în Poliţia Română. Mi s-a părut neobişnuit şi interesant, pentru două luni până la examenul de la facultate… Şi iată-mă la 20 de ani de la acel moment!

4. Mirunica

Cum reuşiţi să fiţi prezent la toate evenimentele, indiferent de ora din zi sau din noapte?

Din respect pentru oameni, pentru comunitate. Oamenii au dreptul de a şti, iar eu am obligaţia, legală, de a-i informa. Legea 544/2001 privind accesul liber al cetăţenilor la informatiile de interes public precizează că excepţiile sunt prevăzute în art. 12 din respectivul act normativ.

Care sunt atributele care recomandă un purtător de cuvânt? 

Instruire, educaţie, bun-simţ. Corectitudine, sinceritate, profesionalism. Disponibilitate pentru program prelungit de lucru. Dorinţa de a face performanţă.

5. Andry

Veţi mai acorda ajutorul promis la emisiunea „O dată-n viaţă”?

L-am acordat deja. Încă din acea seara.

6. pe_lucia

Ce eveniment v-a determinat să vă pierdeţi controlul şi… zâmbetul?

Nu-mi pierd controlul. Şi (nu prea) nici zâmbetul :)! Sigur, au existat momente care mi-au şters, definitv pentru zona respectivă a vieţii mele, zâmbetul din suflet: moartea bunicului meu, Nicolae Buzgure.

Care sunt lucrurile/gesturile care vă enervează cel mai tare la o persoană?


Minciuna, neasumarea responsabilităţii, sfertodocţia, prefacătoria, parvenitismul.
    
7. Yrys

Care este scriitorul dvs. preferat? Dar cartea?

Mai multi. Mai multe. Ca exemplu: George Orwell. 1984.

8. Rosanita

Unde v-aţi petrecut cel mai frumos concediu?

În Franţa.  Paris – Versailles. De acolo, într-o perioadă, s-a condus lumea. Şi când spun asta mă refer la importanţa, pentru omenire, a acelor timpuri.

9. dulcica

Care este stilul vestimentar pe care-l adoptaţi in timpul liber?

Costum cu cravată. Ca şi la serviciu. Pentu că timpul meu liber se împleteşte cu orele de program şi evenimentele publice la care particip. Pentru că sunt funcţionar guvernamantal şi, în primul rând, pentru că aşa am fost crescut de familia mea (vezi fotografiile de pe Facebook).

10. anemona

Aveţi un consultant vestimentar pentru apariţiile publice?

Nu. Asta nu înseamnă că nu accept sfaturi. Dimpotrivă! Apoi, văd şi înteleg ce se întâmplă în lume.

Citeşte continuarea interviului în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2