Chris Hemsworth are un risc crescut de a dezvolta Alzheimer: „Am realizat că vreau să fac o pauză”

De Oana Savin, pe

Chris Hemsworth a aflat de curând că are un risc crescut de a dezvolta Alzheimer. În urma primirii acestei vești, celebrul actor a decis să ia o pauză de la actorie pentru a petrece mai mult timp cu familia sa.

Actorul australian în vârstă de 39 de ani a aflat că are două copii ale genei ApoE4, moștenită de la ambii părinți, după ce a făcut câteva teste ca parte a documentarului Limitless de pe Disney+.

Chris Hemsworth, risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer

Acele teste au confirmat „cele mai mari temeri” ale sale, a afirmat Chris Hemsworth într-un interviu acordat Vanity Fair.

Chris Hemsworth are un risc crescut de a dezvolta Alzheimer: „Am realizat că vreau să fac o pauză”Icon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Actorul face parte din 2-3% din populația lumii care are ambele copii ale genei. Faptul că este purtător a două copii ale acestei gene, îi crește de 8 până la 10 ori riscul de a dezvolta Alzheimer.

După ce a aflat de acest risc, Chris Hemsworth a decis să ia o pauză de la actorie.

„Nu este ca și cum mi-aș fi dat demisia”, a spus Hemsworth.

Totuși, actorul a afirmat că filmarea documentarului, în care își testează trupul și explorează modalități de a trăi mai mult și mai sănătos, „a declanșat ceva în mine care m-a făcut să îmi doresc să îmi iau puțin timp liber”.

„Dacă te interesezi de prevenția Alzheimer, beneficiul pașilor preventivi este acela că îți afectează tot restul vieții. Este vorba despre controlarea somnului, a stresului, despre nutriție, sport, fitness. Este vorba despre toate aceste unelte ce trebuie folosite într-un mod consistent”, a declarat Chris Hemsworth.

Actorul vrea să petreacă timp cu soția și copiii lui

Totuși, actorul a precizat că nu este vorba despre un diagnostic.

Chris Hemsworth a povestit că regizorul documentarului, Darren Aronofsky, și unul din medicii din show, Peter Attia, au vorbit despre felul în care să atingă acest subiect. Inițial, au stabilit ca actorul să primească rezultatele testelor în direct, în fața camerei, însă Aronofsky a ales până la urmă să îi prezinte rezultatele în privat.

Actorul a avut opțiunea de a nu discuta despre gena de Alzheimer în documentar, dar s-a gândit că este important să vorbească despre asta. A vrut să ajute la îmbunătățirea înțelegerii acestor pași preventivi ai bolii Alzheimer.

Chris Hemsworth, care se află pe lista celor mai bine plătiți actori de la Hollywood, a dezvăluit că bunicul său este tratat în prezent pentru Alzheimer.

După promovarea documentarului „Limitless”, Chris Hemsworth va merge acasă, în Byron Bay, pentru a petrece timp cu soția sa, actrița Elsa Pataky, și cei trei copii ai cuplului.

Ce este boala Alzheimer

Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă ce afectează gândirea coerentă, memoria și comportamentul pacienților. În timp, această afecțiune duce la imposibilitatea desfășurării activităților zilnice.

Această boală reprezintă cea mai frecventă formă de demență la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

În mod frecvent, o persoană diagnosticată cu Alzheimer prezintă ca prim simptom dificultate de a-și aminti conversații, evenimente și acțiuni recent efectuate.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Chris Hemsworth

Sursă foto: Profimedia

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!