Blogurile vedetelor şi alegerile prezidenţiale

De Cristina Popa, pe

Spectatori ai show-ului politic, Andreea Raicu, Tudor Chirilă, Dan Negru, Şerban Huidu, Cabral şi Florin Grozea şi-au spus părerea despre preşedinţii României în paginile blogului personal.
Se pare că turul doi al alegerilor prezidenţiale şi spectacolul oferit de cei doi „preşedinţi” ai României alături de partidele suţinătoare, imediat după închiderea secţiilor de votare, au reprezentat un real interes pentru toată lumea, inclusiv pentru vedetele şi persoanele publice de la noi prezente în blogosferă.

Fie că pe ultima sută de metri şi-au exprimat consternarea sau încântarea în legătură cu campania electorală care abia s-a incheiat, fie că au şi-au îndemnat cititorii fideli să mergă la vot sau nu, motivând alegerea făcută sau ulterior au decis să facă cunoscută dezamăgirea faţă de circul alegerilor, aproape toţi bloggerii-vedetă care îşi updatează posturile cu regularitate, au abordat şi un topic cu şi despre sfera politică.

7 decembrie 2009 – Cabral

„România fierbe, toate talk-show-urile dau în fiert dezbătând frauda sau nu frauda. «Preşedinte pentru o noapte», «PSD nu mai vrea linişte, vrea scandal!», «Confruntare pe viaţă şi pe moarte», «Ne-a ciuruit? Vai de ciurul lui!» sunt burtierele care rag de pe ecranele televiziunilor noastre.
Eu, total plicticos de altfel, nu mă satur privind promo-ul ăsta făcut de Discovery. «The world is awesome»… jos pălăria!”

Blogurile vedetelor şi alegerile prezidenţiale7 decembrie 2009 – Andreea Raicu

„Mă uit la televizor, lucru pe care sunt convinsă că îl fac şi cei mai mulţi români. Sunt fără cuvinte. Mă uit şi nu înţeleg… Mărturisesc că nu am urmărit îndeaprope alegerile din alte ţări, dar cred că ceea ce se întâmplă e o premieră.

În urma alegerilor de astăzi reiese că România are doi preşedinţi. Mi se pare de-a dreptul incredibil.

Anul acesta am urmărit mai mult ca în alţi ani campaniile electorale şi am mers şi am votat, considerând că şi votul meu este foarte important.

Totuşi, nu înţeleg de ce nu se aşteaptă rezultatele finale înainte de a se proclama fiecare la rândul său preşedintele României.”

7 decembrie 2009 – Dan Negru

„Sunt un privitor de talk-showuri politice, doar în perioada asta. Am căscat gura pînă pe la 2 noaptea la televizor. Zapam între Realitatea şi A3 cu halte pe OTV…Numărau voturi, făceau alianţe, toţi aveau sunetul banilor în cap. Din cînd în cînd dădeau declaraţii. Agramate…

Cineva imi lipseşte însă din toate discuţiile, din toate talk-showurile… Niciunul dintre candidaţi nu ştie când să spună «care» şi când să spună «pe care». Nici Băsescu, nici Geoană… Nişte agramaţi care nu ştiu să foloseasca acuzativul… El i-ar fi taxat… Măcar atât şi era deajuns… Văzîndu-i pe agramaţii-candidaţi mi l-am reamintit…”

7 decembrie 2009 – Şerban Huidu

„M-am uitat ca un spectator detaşat la alegerile din 2009 şi mai ales la rezultate, şi cum au fost ele anunţate. (…)

Bucuria penibilă a pseudocâştigătorului şi sondajele cretine de după terminarea votului ne-au adus în situaţia unei ţări pline de dobitoace, în care fiecare dintre candidaţi se declară invingător.”

Blogurile vedetelor şi alegerile prezidenţiale5 decembrie 2009 – Tudor Chirilă

„Este foarte interesant că niciunul dintre candidaţi nu s-a referit la ziua de mâine, a alegerilor, ca la Duminica Sfântului Nicolae. Cu atât mai mult cu cât Sfântul Nicolae s-a arătat ca fiind ocrotitorul săracilor şi al celor neputincioşi.
(….)

…. îndemnul meu este să mergeţi şi de data asta la vot.

Nu vă voi spune ce să votaţi pentru că nu cred nimic din ce se spune: nu cred că noi suntem adevărata majoritate, nu cred în România bunului simţ, nu cred în alianţe atât de conjucturale. Cred în iubire. Doar că ei nu ne iubesc.”

5 decembrie 2009 – Florin Grozea (HI-Q)

„Mă încăpăţânez să votez chiar dacă politica românească m-a dezamăgit de atâtea ori. Votez pentru că la mine în bloc sunt atâţia oameni care cred că dacă ai chelie nu poţi fi un preşedinte bun. Alţii, din cartier, cred că oricum toţi sunt comunişti. Alţii ar vota cu Vadim dacă s-ar putea.

Votez pentru că nişte români visau să voteze acum 20 de ani când ieşeau în stradă. Votez pentru a alege răul cel mai mic.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!