Home > Vedete > Alina Pușcaș și soțul ei, Mihai Stoenescu, și-au construit casa visurilor: „Chiar nu credeam că vom găsi ceva pe placul nostru”/ Exclusiv
Alina Pușcaș și soțul ei, Mihai Stoenescu, și-au construit casa visurilor: „Chiar nu credeam că vom găsi ceva pe placul nostru”/ Exclusiv
Alina Pușcaș abia așteaptă momentul în care se va muta alături de soțul ei, medicul Mihai Stoenescu, și de cei trei copii în casa mult visată. Cei doi au achiziționat un teren în 2018, au început construcția în 2020, iar acum mai au doar un pas până la marea mutare.
Ba mai mult, cu gândul la parfumul vacanțelor din Grecia, Alina Pușcaș și-a propus să planteze câțiva măslini, care să îi bucure privirea atunci când o să iasă pe terasă, sau să aibă în ghivece câteva astfel de minunății.
Alina Pușcaș și soțul ei se mută în casa mult dorită
Prezentatoare la Te cunosc de undeva și influencer de succes, Alina Pușcaș are și un magazin de haine, care a rezistat pe piață și în timpul pandemiei, și cu care are acum planuri de extindere. Vedeta a făcut mai multe mărturisiri pentru UNICA.ro. Iată ce spune frumoasa prezentatoare despre noua casă și afacerea pe care o deține!
Cum a început povestea cu casă? Ați găsit greu terenul?
Povestea cu casa a început practic prin 2017 când ne căutam o casă pe pământ, pentru că aveam deja doi copii mici și realizam importanța deținerii unei curți, oricât de mică ar fi ea, pentru joacă în aer liber și momentele noastre de relaxare mult visate.
Am vizionat cam 6/7 proprietăți și, chiar la ultima casă, când practic renunțasem să mai credem că vom găsi casa visurilor noastre, am întrebat agentul dacă nu are din întâmplare vreun teren să ne arate. Cumva fusese mai mult o întrebare retorică, pentru că, după experiența caselor vizionate, chiar nu credeam că vom găsi ceva pe placul nostru.
Întâmplarea a făcut ca acest agent să aibă un singur teren de vânzare, care intrase în propuneri cu o zi înainte. Am ajuns acolo și nu cred că au trecut mai mult de trei secunde, ne-am uitat unul la celălalt, eu și soțul, și din priviri ne-am înțeles că acesta era exact terenul mult dorit. L-am cumpărat în 2018 și am început construcția în 2020.
„Am învățat să nu mă atașez foarte mult de obiecte și locuri”
V-ați desprins greu de vechea locuința?
Încă nu ne-am desprins, pentru că nu am terminat de finisat nouă casă. Mai avem câteva luni și facem și mișcarea asta. Eu, în general, am învățat să nu mă atașez foarte mult de obiecte și locuri, tocmai pentru că încerc să mă țin departe de suferințele inutile, iar în situația de față mi se pare că nu mai avem loc oricât de mare ar fi apartamentul în care suntem în prezent. Suntem mulți, trei adulți și trei copii.
Ați făcut multe sacrificii ca să vă atingeți visul? A fost mare investiția făcută?
Da, am făcut atât sacrificii financiare, cât și de nervi, timp, răbdare și emoție. Nu am să detaliez investiția, nici nu cred că o știu concret, dar vă pot spune sigur că facem parte din categoria celor care din nefericire au prins acele valuri de scumpiri foarte mari din cauza războiului din Ucraina și din cauza lipsei muncitorilor calificați, care parcă au dispărut în neant.
Alina Pușcaș: „Mi-am propus să petrec cât mai mult timp pe terasă. Sunt efectiv sătulă să stau mai mereu între patru pereți”
Ați amenajat-o sau mai e până acolo?
Da, am amenajat-o parțial, probabil că va mai dura pițon până să ajungem să punem și ultima piesă de decor pe perete. Până la urmă tot procesul de amenajare a unei locuințe este în general mai anevoios decât construcția propriu-zisă.
Care e sau va fi acolo locul tău de suflet?
Probabil terasa, pentru că toată viața mi-am dorit să stau la casă pentru acest gen de oază de verdeață, într-un oraș agitat și cam poluat. Mi-am propus să petrec cât mai mult timp pe terasă, pentru că sunt efectiv sătulă să stau mai mereu între patru pereți.
Deși România nu este tocmai zona lor de confort, îmi doresc foarte mult să plantez câțiva măslini sau să îi țin în ghivece foarte mari pe terasă, asta ca să mă ajute să îmi induc cât mai des senzația de vacanță în Grecia.
Alina Pușcaș: „Îmi doresc să ne mutăm la casă cât mai repede posibil”
Când preconizați că o să vă mutați?
Anul trecut am preconizat că ne mutăm până de Crăciun. Anul acesta eram aproape convinși că ne mutăm până la începutul verii. Acum…mi-e teamă să mai preconizez ceva. Evident că îmi doresc să ne mutăm la casă cât mai repede posibil.
Ai un magazin online, care are ceva ani pe piață. Cum a prins contur ideea?
Prima discuție despre Lin Apparel a apărut în 2017 când încă nu știam ce nume va avea, dar știam că vom produce de la zero piese vestimentare. Mă cunoșteam cu Mihaela Glăvan din 2013, mulțumită colaborării ei cu emisiunea Te cunosc de undeva și, în vizitele mele la showroomul ei de încălțăminte, am adus de multe ori în discuție dorința mea de a face un business în domeniul vestimentar, pentru că nu aveam de gând să mă bazez strict pe ceea ce îmi oferea, atât financiar cât și ca satisfacție, munca de televiziune.
Practic, decizia tipurilor de piese vestimentare pe care urma să le facem a pornit de la necesitatea noastră nesatisfăcută de a găsi în magazine piese basic, dar cu detalii simple care fac diferența, cum ar fi de exemplu bluze de corp/malete cu mâneci foarte lungi sau materiale aparte, și piese modulare care ar putea scoate din anonimat orice ținută banală.
Știu că suntem un brand mai de nișă, dar asta nu ne sperie, pentru că în acești șase ani de când existăm pe piață, am simțit o evoluție treptată și frumoasă în atenția românilor pentru piesele fashion-minimaliste. Nu suntem un brand luxury, ceea ce probabil ne va permite să “intrăm în cât mai multe dintre sifonierele românilor”, dar dorința mea și mai mare este să reușim să trecem granițele și, cu siguranță, până la sfârșitul acestui an voi reuși. Dacă am reușit să trecem cu bine peste pandemie…sigur vom reuși!
Alina Pușcaș:”Am rezistat pe piață și am depășit momentul, iar planul de extindere a început”
Cum v-ați descurcat pe vreme de pandemie? Aveți planuri de extindere?
Pandemia a fost foarte grea, pentru că o perioadă lungă de timp după lockdown, când foarte mulți au rămas să lucreze de acasă, chiar și mai mult de un an. Cele mai vândute piese vestimentare (făcusem documentare cu ajutorul unor platforme mari de vânzări) erau colanții sport, tricourile și treningurile. Nu mai cumpăra nimeni rochii, pantaloni de stofă, fuste, cămăși…cu atât mai puțin piese vestimentare atipice.
Am rezistat pe piață și am depășit momentul, iar planul de extindere a început. Între timp am reușit să facem și un mic showroom și curând ne vom pune piesele și pe siteuri internaționale.
Printre atâtea proiecte, activități cu copiii, e greu să te ocupi și de o afacere online? Îi aloci multe ore? Se poate spune și că e un succes financiar?
Da, îi aloc destul de mult timp. Practic în jur de 6 ore pe zi, uneori chiar mai mult, dar o fac bineînțeles cu multă plăcere. Mi se mai întâmplă să am zile în care îmi vine să renunț, recunosc, probabil din cauza acumulării oboselii și stresului, dar îmi revin mereu în simțiri după câteva zile de pauză. Mi s-a întâmplat de vreo trei ori să fiu atât de suprasolicitată încât i-am spus soțului că aș vrea să stau în pat doar să dorm 48 de ore, și am făcut-o.
Mi-a fost mult mai bine după fiecare moment de genul acesta. Nu știu dacă îl pot cataloga în acest moment ca fiind un succes…și nu are legătură cu cifra încasărilor, ci cu faptul că încă știe de noi prea puțină lume în România.
Încerc foarte des pe social media să postez piese vestimentare și majoritatea celor ce mă urmăresc tot nu înțeleg că este brandul meu. Ei cred că pur și simplu am un contract de imagine/promovare cu brandul, dar pâna la urma vor înțelege și sper că îi vor asimila stilul natural și ușor.