Actrița de teatru și film Sally Ann Howes a murit la 91 de ani

De Unica.ro, pe

Actrița de teatru și film Sally Ann Howes, celebră pentru rolurile memorabile din marile producții „Chitty Chitty Bang Bang”, „My Fair Lady” şi „Brigadoon”, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Tragica veste a fost confirmată de unul dintre fiii ei, Andrew Hart Adler, notează Agerpres.

Sally Ann Howes s-a născut pe 20 iulie 1930 în cartierul St. John’s Wood din vestul Londrei. A fost fiica actriţei şi cântăreţei Patricia Malone şi a artistului Bobby Howes, alături de care a jucat în musicalul de pe Broadway „Paint Your Wagon”. Cariera de teatru și film a actriței s-a extins pe durata a peste șase decenii.

Citeşte şi: Devin Ratray, faimosul “Buzz” din “Singur Acasă”, arestat pentru violență domestică

Ann Howes a fost distribuită în muzicalul „Chitty Chitty Bang Bang” în rolul Truly Scrumptious – fiica unui magnat din industria confecţiilor -, în care a jucat alături de legendarul Dick Van Dyke. În acest muzical, Howes a interpretat cântece devenite ulterior clasice, precum „Toot Sweets”, „Hushabye Mountain” şi „Doll On A Music Box”. În 1958, Howes a înlocuit-o pe actrița Julie Andrews în rolul Eliza Doolitle în producţia originală de pe Broadway „My Fair Lady”.

În 1963, Sally Ann Howes a fost nominalizată la premiul Tony pentru cea mai bună actriţă în rol principal într-un musical pentru interpretările sale din spectacolul „Brigadoon”.

Printre alte roluri celebre din cariera ei se numără și cele din producţiile teatrale „Summer Song” şi „A Hatful Of Rain”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!