A murit Shirley Fry, o legendă a tenisului. A câștigat 17 titluri de Grand Slam

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 15 iulie 2021, 14:55
Shirley Fry, una dintre puținele jucătoare de tenis care au câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam, s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani, a transmis Reuters.

Shirley Fry ar fi încetat din viață în casa sa din Naples, Florida. Aceasta a fost o jucătoare de tenis americană ce a câștigat 17 titluri de Mare Șlem (4 la simplu, 12 la dublu feminin și unul la dublu-mixt) de-a lungul carierei sale, care a durat de la începutul anilor 1940 până la mijlocul anilor 1950.

Shirley Fry, câștigătoare la toate cele patru turnee de Grand Slam

Aceasta a reușit perfomanța de a fi una dintre cele zece jucătoare care au câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam la simplu și una dintre cele șapte tenismene care au câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam la dublu. 

Doris Hart (stanga), Shirley Fry (dreapta)

Shirley Fry (dreapta), alături de colega sa Doris Hart (stânga), după ce au câștigat finala feminină de la Wimbledon, în 1950

Clasată pe locul 1 mondial în 1956, Fry a câștigat Roland Garros în 1951, Wimbledon și US Open în 1956 și Australian Open în 1957. În 1970 a fost introdusă în Hall of Fame-ul tenisului, situată în Newport, Rhode Island, Statele Unite.

Citește și: Cum își câștiga Nadine banii în tinerețe, pe când era în SUA

Dorian Popa, despre perioada grea în care a fost concediat: „Nu mâncam ca să strâng bani de chirie”

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de vinete perfectă

De când a slăbit, Oana Roman mănâncă o singură dată pe zi. Ce conține salata care o ajută să se mențină în formă

În 2021, Shirley Fry a fost considerată cea mai longevivă jucătoare a turneului feminin de Grand Slam, precum și cea mai longevivă campioană la simplu de la Wimbledon.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!