Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de vinete perfectă

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 14 iulie 2021, 15:23

A început sezonul salatei de vinete, iar juratul din show-ul culinar “Chefi la cuțite”, Chef Florin Dumitrescu a împărtășit amatorilor acestui preparate delicios de vară câteva dintre secretele sale pentru o salată de vinete perfectă. Chef Dumitrescu spune că în ucenicia lui de bucătar obișnuia să prepare zilnic cantități uriașe de salată de vinete.

„La începutul meseriei de bucatar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită.

Citeşte şi: Cum se prepară salata de ou a lui Keed de la „Chefi la cuțite”

Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Chef Florin Dumitrescu, potrivit antena3.ro.

Cum prepară Chef Florin Dumitrescu salata de vinete perfectă

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de vinete perfectă

Ingrediente (pentru 6 porții)

  •  2 kg vinete
  •  sare și piper(după gust)
  • 3 cepe (tocate mărunt)
  • 450 ml ulei de floarea soarelui

Modul de preparare:

Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul (pe cărbuni sau cel de pe aragaz) și se pun vinetele la copt. Vinetele trebuie întoarse ocazional pentru a nu risca să se ardă. Când încep să pocnească și să elimine abur, acestea trebuie verificate dacă sunt gata.

Vinetele coapte se curăță temeinic de coajă și se lăsă la scurs într-un vas din plastic sau din lemn până când se elimină complet excesul de apă din ele. Foarte importantă este evitarea contactului legumelor cu orice metal, pentru a nu oxida.

Citeşte şi: Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul snițelelor perfecte: „Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi”

Ideal este să le toacăm cu un satâr din lemn pe un tocător din lemn sau plastic. Vinetele se toacă mărunt, mărunt, iar apoi se se combină cu ceapa tăiată la cuțit, de asemenea, foarte mărunt.

Atenție! Dacă tăiați ceapa la blender, cutter sau oricare alt aparat electrocasnic, și nu la cuțit, aceasta va lăsa apă, iar salata nu va avea o consistență optimă.

Vinetele și ceapa se amestecă bine cu o lingură din lemn în timp ce se toarnă peste ele ulei de floarea soarelui, în fir subțire. Practic, trebuie să procedăm la fel ca la maioneză, adăugând uleiul treptat. La sfârșit se adaugă sare și piper și se servește, de preferat, rece. Poftă bună!

Foto – Facebook / 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!