Tinerii care au împlinit 18 ani vor primi lunar 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani. Care sunt condițiile

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 01 noiembrie 2022, 17:27

Tinerii care au împlinit 18 ani vor primi lunar 2.500 de lei până la vârsta de 26 de ani, a anunțat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Însă, pentru a primi această sumă de bani, ei trebuie să îndeplinească o condiție.

Astfel, tinerii care au împlinit 18 ani pot intra în posesia celor 2.500 de lei lunar doar dacă merg la școală sau muncesc. Această sumă va intra în conturile lor până la vârsta de 26 de ani.

„Concret, este vorba despre indemnizația lunară pentru tinerii care au împlinit 18 ani și își continuă școala, într-o formă de învățământ la zi, sau care și-au găsit un loc de muncă. Aceștia vor primi, lunar, o indemnizație de 2.522 de lei, pe toată durata continuării studiilor, până la vârsta de 26 de ani. Cum spuneam, indemnizația se acordă, până la aceeași vârstă, și în situația în care fac dovada că au un loc de muncă”, a afirmat Gabriela Firea într-un mesaj postat pe Facebook.

Și persoanele care au în plasament copii vor primi o sumă de bani

Totodată, persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei de copil.

„De asemenea, în același ordin comun detaliem și condițiile în care se plătește, în premieră, indemnizația lunară de sprijin acordată persoanei sau familiei care are în plasament unul sau mai mulți copii. Aceasta este în valoare de 420 de lei și se acordă, suplimentar alocației lunare de plasament, pentru fiecare copil în parte”, a mai spus Firea.

„Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul și implicarea absolut necondiționate a acestor persoane, care iau în plasament copii, și care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta. Așa cum apreciem cu adevărat munca și dedicarea asistenților maternali, era momentul să arătăm că aceeași prețuire o avem și față de familiile sau persoanele care iau acești copii în plasament”, a subliniat ministrul.

Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire și plată a alocației lunare de plasament, a indemnizației de sprijin și a indemnizației pentru tineri a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută și este deja în vigoare.

„Practic, din acest moment, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani. Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament”, a anunțat Gabriela Firea.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!