Jurnalista Gabriela Vlăsceanu, găsită fără suflare în propria locuință

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 iunie 2022, 17:04

Doliu în lumea presei din România. Jurnalista Gabriela Vlăsceanu a fost găsită fără suflare în propria locuință, vineri, 24 iunie. În ultimele luni, Gabriela Vlăsceanu s-a implicat în ajutorarea refugiaților din Ucraina.

Anunțul a fost făcut de Dana Fodor Mateescu, o prietenă a apropiată a regretatei jurnaliste. Ea a postat pe rețelele de socializare mesajul următor:

“Jurnalista Gabriela Vlăsceanu, prietena mea și fostă colegă nu mai este. A fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă…

Ne cunoșteam de vreo 13 ani. Nu am pomenit un om mai sufletist decât ea. Ajuta pe toată lumea, n-avea stare, până nu știa că cei din jurul ei erau mulțumiți. A scris la Agerpres, dar și la Jurnalul Național.

La Gala premiilor Clubului Român de Presă, ediția a IV-a, din 2002, Gabi a fost premiată pentru activitatea ei jurnalistică, la secțiunea presă scrisă – știre de agenție. Era un om muncitor și valoros.

Apoi a fost nevoită să plece din presă. I-a fost tare greu, pentru că nu-și găsea de lucru și trebuia să se întrețină. Iubea pisicile, copiii și florile.

Citeşte şi: Prințul Paul-Philippe al României, prins în Franța și plasat în arest. El e condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”

De când a început războiul din Ucraina, Gabi a fost pe baricade intrând în comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord. A pierdut nopți, n-a mâncat, a uitat complet de ea, a stat acolo zile în șir și a ajutat refugiații, oameni disperați care aveau nevoie de ea…

În ultimul mesaj pe care mi l-a scris, mi-a spus că a slăbit zece kilograme și că este epuizată. Mi-a promis că-mi trimite texte cu poveștile dramatice ale celor care au fugit din țara lor, de groaza morții. „Dana, sunt copii, plâng, mi-e milă de ei, ți se rupe inima. Nu pot să stau deoparte și să nu-i ajut.”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!