Cea mai înaltă femeie din lume a zburat pentru prima dată cu avionul. Cum a fost călătoria pentru Rumeysa Gelgi

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 04 noiembrie 2022, 15:37

Cea mai înaltă femeie din lume, Rumeysa Gelgi, a zburat pentru prima dată cu avionul. Acest lucru a fost posibil după ce compania de zboruri a scos șase locuri pentru ca femeia  să încapă.

Tânăra în vârstă de 25 de ani a fost desemnată de Cartea Recordurilor drept cea mai înaltă femeie din lume, măsurând 215,16 cm.

Rumeysa Gelgi provine din Karabük Province, Turcia, și suferă de o afecțiune genetică rară numită Weaver, sindrom care determină, printre altele, o creştere accelerată.

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat pentru prima dată cu avionul. Cum a fost călătoria pentru Rumeysa Gelgi

Femeia se deplasează de obicei cu ajutorul unui scaun cu rotile. Acum, ea a luat un zbor din Istanbul, Turcia, pentru a ajunge în San Francisco, Statele Unite ale Americii. Iar acest lucru a fost posibil datorită companiei aeriene care a scos șase scaune de la clasa economică pentru ca Rumeya să poată sta în avion pe o targă.

Aceasta le-a povestit celor peste 19.500 urmăritori de pe Instagram despre călătoria ei.

„O călătorie impecabilă de la decopalre până la aterizare. Aceasta a fost prima mea călătorie cu avionul, dar cu sigurnață nu va fi și ultima. Mulțumiri sincere fiecărei persoane care a fost alături de mine în această călătorie”, a spus Rumeysa Gelgi pe Instagram.

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat pentru prima dată cu avionul. Cum a fost călătoria pentru Rumeysa Gelgi

Gelgi deține un record mondial încă din 2014, când a devenit cea mai înaltă adolescentă din lume. În 2021, a primit titlul de cea mai înaltă femeie din lume.

De asemenea, tânăra mai deține titlurile de femeia cu cele mai lungi degete, cele mai mari mâini și cel mai înalt spate din lume.

Rumeysa Gelgi, despre afecțiunea sa

Rumeysa Gelgi, cea mai înaltă femeie din lume, este extrem de activă pe rețelele de socializare, acolo unde susţine alte persoane diagnosticate cu afecţiuni rare.

„Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine, aşa că acceptă-te aşa cum eşti, fii conştient de propriul potenţial şi fă tot ce poţi”, le transmite ea celor care o urmăresc pe Instagram

Din cauza sindromului de care suferă, aceasta folosește un scaun cu rotile pentru a se deplasa sau un cadru. În unele cazuri, copiii cu această boală au deformări ale articulațiilor și ale coloanei vertebrale, precum și mușchii slabi și pielea flască. De asemenea, caracteristicile fizice sunt diferite față de cele normale, cum ar fi ochii foarte depărtați.

Sursă foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!