Video Mii de credincioși s-au îngrămădit să pupe mâna mitropolitului din Balcani decedat de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 02 noiembrie 2020, 14:11

Amfilohije Radovic, mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, decedat de COVID-19, a fost înmormântat duminică, la Catedrala „Învierea Domnului” din Podgoriţa, în prezenţa a mii de credincioşi.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Cu toate că medicii au recomandat ca întreaga ceremonie să aibă loc cu sicriul închis, enoriașii au deschis coșciugul înaltului prelat, iar oamenii s-au îngrămădit să-i pupe mâna şi fruntea defunctului.

Amfilohije Radovic a murit la vârstă de 82 de ani, la trei săptămâni după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Având o influență politică ridicată, Amfilohije Radovic a insistat să nu țină cont de măsurile anti-COVID-19 și s-a afişat de nenumărate ori fără mască printre oameni, pledând pentru organizarea evenimentelor religioase cu public. În primăvara acestui an, el a numit un pelerinaj „vaccinul lui Dumnezeu”.

Citeşte şi: ÎPS Pimen a murit. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost răpus de coronavirus

În ziua înmormântării mitropolitului, în Muntenegru s-au înregistrat 275 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus. În total, Muntenegru numără 18.714 cazuri de COVID-19 și 313 de decese.

Sursa foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!