Unde va locui Traian Băsescu după ce părăsește vila de protocol

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 01 aprilie 2022, 13:24

În urmă cu o săptămână, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit că fostul președinte al României Traian Băsescu (70 de ani) a fost colaborator al Securității comuniste. În urma acestei decizii, care este definitivă, Băsescu trebuie să părăsească vila de protocol din strada Gogol, nr.2, din Sectorul 1 al Capitalei.

Fostul președinte al României a declarat recent că își caută un apartament pe care să-l închirieze sau să-l cumpere.

Decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cmpărăm și să ne conformăm legii. Printre altele, eu am și curiozitatea dacă această lege este constituțională. (…)

Am văzut speculații de genul ”i-au luat lui Băsescu SPP-ul, acum o să spună secretele țării”. Nu. Niciodată nu o să dezbrac cămașa de fost președinte și nu o să uit că am fost 10 ani președintele țării și am obligația ca ceea ce știu numai eu și alți lideri politici importanți să rămână în capul meu și atât – a declarant Traian Băsescu, pentru Antena 3.

Citeşte şi: Elena Udrea, îngrijorată că Traian Băsescu a rămas fără protecția SPP: „Dacă salvarea care l-a luat de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”

Fostul politician a ținut să precizeze că nu se va muta în casa fiicei Elena Băsescu.

Acolo nu se poate. Am văzut și un reportaj destul de neplăcut precum că ar fi fost ilegal achiziționată. Nu. Este un apartament, și nu o vilă, într-o construcție cu 12 alte familii. Clădirea nu a fost revendicată și a intrat sub incidența legii 10, care dădea dreptul chiriașilor să cumpere, indiferent dacă mai aveau locuințe în București – a adăugat Băsescu.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!