Traian Băsescu, declarat colaborator al Securității. Prima reacția a fostului președinte

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 martie 2022, 16:39

Miercuri, 23 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia este definitivă, notează digi24.ro.

Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022 – se arată în hotărârea Înaltei Curţi.

După aflarea sentinței ÎCCJ, Traian Băsescu a avut o primă reacție, postând pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

„Am luat notă de decizia ÎCCJ pe care nu o voi comenta public, așa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO.”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!