Studiu: O treime dintre persoanele cu COVID-19 au mințit că nu au simptome

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 26 august 2020, 13:20

Potrivit cercetătorilor canadieni, o treime din persoanele infectate cu noul coronavirus mint atunci când vine vorba de simptome.

În urma unei investigați făcute de cercetătorii canadieni, care au intervievat 451 de persoane infectate, cu vârste cuprinse între 20 şi 82 de ani, a reieșit că 34% dintre persoanele care au avut boala au negat că ar fi avut simptome, iar 55% au recunoscut că au ascuns la un moment dat că de fapt au avut simptome. De asemenea, un sfert dintre ei n-au spus adevărul cu privire la respectarea regulilor de igienă.

Se pare că toate aceste persoane care nu au vrut să recunoască simptomele s-ar fi temut de presiunea socială.

Citeşte şi: OMS: „Noul coronavirus nu este sezionier! Se transmite în orice anotimp”

„Probabil că alegerea acelor oameni de a ascunde simptome ale unei boli despre care se știa foarte puțin, dincolo de resorturi personale, a avut de-a face și cu strategia țărilor și a guvernelor de a preîntâmpina răspândirea epidemiei, anume instaurarea acestor cordoane sanitare sau a izolării și carantinei. Oamenii, când vine vorba de trimiterea lor într-un mediu de izolare, sunt foarte sceptici și încă de la început ar prefera să rămână la ei acasă sau să fie îngrijiți în așa fel încât să nu se simtă închiși”, a explicat Gabriel Diaconu, medic psihiatru, potrivit digi24.ro.

Psihiatrul susține că este vorba despre o reacție psihologică a oamenilor de a refuza să creadă că un lucru grav li se poate întâmpla chiar lor.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Taifunul acesta planetar, care este și mediatic, a făcut ca într-o bună măsură, un om, când începe să aibă simptome sugestive pentru un virus, dacă nu se simte imediat vădit amenințat, preferă să tacă mai degrabă decât să vorbească cu cineva, mai ales când vede la TV sau citește în ziar că acei bolnavi vor fi trimiși în centre, vor fi ținuți un număr de zile sub observație. Nu cred că este doar rușinea. Este și o reacție psihologică la această componentă mai mult sau mai puțin colectivă cu ceea ce presa numește inamicul nevăzut”, a mai adăugat el.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!