Studiu: Noul coronavirus s-ar putea transmite și pe cale sexuală

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 08 mai 2020, 10:27

Cercetătorii chinezi au făcut o nouă descoperire legată de modul de transmitere al noului coronavirus. Potrivit acestora, coronavirusul s-ar putea trasnmite și în urma contactului sexual.

Medicii de la Spitalul Municipal Shangqiu, din China, au testat lichidul seminal al unui număr de 38 de bărbaţi infectaţi cu noul coronavirus. În urma testelor, s-a constatat că şase dintre ei (16% din numărul total) aveau SARS-CoV-2 în materialul seminal.

Cu toate acestea, nu se poate spune încă dacă transmisia sexuală poate juca un rol în răspândirea pandemiei COVID-19, deoarece aceste rezultate preliminare se bazează pe un număr mic de bărbaţi infectaţi şi este nevoie de cercetări mai amănunțite în acest sens.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual, ar putea fi o parte critică a prevenţiei. Mai ales că SARS-CoV-2 a fost detectat în materialul seminal al pacienţilor aflaţi în recuperare”, au spus cercetătorii, potrivit Mediafax.

În urma unui alt studiu, efectuat pe 12 pacienţi cu COVID-19 în China în lunile februarie şi martie, s-a constatat că toţi pacienții au fost negativi pentru SARS-CoV-2 la probele de spermă.

Citeşte şi: Povestea femeii căreia coronavirusul i-a salvat viața

Profesorul de andrologie la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, Allan Pacey, a declarat că studiile nu trebuie considerate concludente, deoarece există unele dificultăţi tehnice în testarea materialului seminal pentru viruşi. Profesorul susține că prezenţa SARS-CoV-2 în spermă nu înseamnă neapărat că virusul este activ.

„Nu ar trebui să fim surprinşi dacă virusul care provoacă COVID-19 se găseşte în materialul seminal al unor bărbaţi, deoarece acest lucru s-a întâmplat şi la alte virusuri precum Ebola şi Zika”, a spus el.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro