S-a pronunțat decizia finală în cazul Colectiv. Cristian Piedone, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 13 mai 2022, 14:04

Joi, 12 mai 2022, judecătorii Curții de Apel Bucureşti au pronunțat decizia finală în cazul dosarului Colectiv, după șase ani de procese. În urma deciziei, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Ca pedeapsă complementară, instanța îi interzice lui Piedone exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani, notează digi24.ro.

În primă instanță, Piedone primise o condamnare de 10 ani de închisoare.

Judecătorii Curții de Apel Bucureşti au peronunțat și pedepsele pentru restul persoanelor citate în dosarul Colectiv, după cum urmează:

Alin George Anastasescu (patron club) a primit 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare, Costin Mincu (patron club), 8 ani cu executare; Paul Gancea (patron club), 6 ani și 4 luni cu executare; Viorel Zaharia (pirotehnist), 6 ani și 10 luni cu executare; Marian Moise (pirotehnist), 6 ani și 10 luni cu executare; Cristian Niţă, Director firme artificii a primit 2 ani si 6 luni de închisoare cu executare, iar pompierii Radu Antonita și George Matei, 7 ani și 6 luni.

Citeşte şi: Tatăl lui Alex Hogea, tânărul de 19 ani care a murit în urma incendiului de la Colectiv, după a patra amânare a sentinței: „Ce dorește țara asta de la noi? Să dispărem?”

Pedeapsa patronului clubului Colectiv Alin Anastasescu a fost menţinută la 11 ani și 8 luni închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

Pe 30 octombrie 2015, în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv, 65 de tineri au decedat, iar peste 180 de persoane au fost rănite. La momentul respectiv, Cristian Piedone era primar al Sectorului 4. La câteva zile după tragedie, el a demisionat din funcție. Ulterior, a fost pus sub învinuire, însă la alegerile locale din 2020 a obţinut un nou mandat de primar, de data aceasta la Sectorul 5.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!