Raed Arafat: „Până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniştiţi”

De Unica.ro, pe
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, este de părere că problemele legat de virusul SARS-CoV-2 nu se vor rezolva până în vara anului viitor. Acesta a subliniat că putem ajunge la o cvasi-normalitate dacă vor fi respectate regulile. 

Secretarul de stat Raed Arafat susține că românii vor trebui să învețe să trăiască cu virusul și să respecte regulile impuse de autorități pentru a ajunge să aibă din nou o viață cât de cât normală. Acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai devreme în vara lui 2021.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

„Cred că cel puţin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniştiţi, va trebui să învăţăm să trăim cu virusul respectând toate regulile care unii şi alţii încearcă să ne convingă să nu le respectăm. Dacă respectăm toate regulile şi renunţăm la anumite aspecte din viaţa noastră temporar fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieşim cu bine când lucrurile vor reveni la cvasi-normalitate, adică către primăvară-vară.

Putem avea momente în care lucrurile să se agraveze, momente în care lucrurile să se stabilizeze, adică să mai avem diferite creşteri, scăderi. Totul depinde de noi şi dacă respectăm regulile şi ce măsuri, ce activităţi reluăm, cum le reluăm, sub ce formă le reluăm, putem să controlăm situaţia şi să nu ajungem la o situaţie foarte dramatică în care nu mai putem face faţă”, a declarat Raed Arafat, potrivit știrileprotv.ro.

Raed Arafat: „Sărbătorile de iarnă ar trebui să fie adaptate acestui virus”

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este de părere că ar trebui să se renunțe la petrecerile de după alegerile parlamentare și cele de specifice sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Mesajul medicului Virgil Musta: „Nu cred că vom avea sărbători de iarnă”

„Sărbătorile de iarnă ar trebui să fie adaptate acestui virus. Ştiu că atunci din nou vom avea foarte mulţi oameni care vor să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca şi cum nu ar fi fost virusul şi nu este nicio problemă. Din păcate, acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modul în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranţa că la anul să putem într-adevăr să revenim cât mai aproape de viaţa normală”, a explicat Raed Arafat.

Acesta a mai precizat faptul că nu se așteaptă să înceapă vaccinările împotriva COVID-19 înainte de lunile februarie-martie, chiar dacă vom avea vaccinul.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!