Raed Arafat, despre gelurile dezinfectante din comerț care ucid coronavirusul

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:11

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat într-un interviu recent că gelurile dezinfectante din comerţ pot distruge noul coronavirus.

Citește și  Gripă sezonieră sau coronavirus? Asemănările și deosebirile dintre cele două boli respiratorii

„Spălatul pe mâini 20 de secunde cel puțin, după care dacă vrei să pui și soluție pe bază de alcool este foarte bine. (…) Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinsecţia mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Marius Tucă Show, potrivit Mediafax.

Cât despre măști, Arafat a spus că cele confecționate din șervețet de hârtie nu sunt atât de eficiente precum cele profesionale.

„Masca are rolul de a-i proteja pe ceilalți, dacă persoana este bolnavă. Pe linia medicală, măștile pe care le folosim au un nivel de protecție mai ridicată”, a declarat Arafat.

Citește și Coronavirus. Miturile de pe internet: ce este adevărat și ce nu

Până în prezent au fost confirmate aproximativ 84.119 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, la nivel mondial. Până la data de 29 februarie, coronavirusul a ucis peste 3.000 de persoane în întreaga lume. COVID-19 ucide circa 1,4% dintre persoanele infectate.

sursa foto – 123rf.com

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!