Greul abia acum începe! Care va fi cea mai mare problemă cu noul coronavirus. Avertismentul lui Rafila

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 13 mai 2020, 17:51

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, atrage atenția asupra problemei focarelor de Covid-19 care ar putea apărea în perioada următoare în Romania.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Potrivit profesorului Rafila, în diverse instituții sau regiuni ale țării ar putea apărea focare de infecție cu noul coronavirus, iar gestionarea lor va fi extrem de importantă pentru menținerea sub control a epidemiei.

Cum s-a întâmplat în Suceava, unde, din păcate, situația nu este nici astăzi sub control.

„La Suceava situația încă nu este sub control, am avut o speranță când a scăzut numărul de cazuri noi vreo două zile la rând, dar acolo, lucrurile evoluează încă. De aceea s-a menținut carantina, față de alte localități unde, odată cu măsurile impuse, cum e Țăndărei, a scăzut mult numărul de cazuri. La Galați e un focar într-o instituție de îngrijire medicală și acolo se concentrează majoritatea cazurilor din Galați. 

Citeşte întreaga ştire: Arad: O femeie de 97 de ani cu diverse afecțiuni s-a vindecat de Covid-19 în opt zile

Problema noastră o să înceapă să fie focarele, nu atât numărul de cazuri noi la nivel național, ci mai degrabă concentrarea lor în anumite zone sau situații. Gestionarea acestor focare trebuie să intre într-un soi de rutină pentru autoritățile de sănătate publică. Asta va fi cheia răspunsului pentru controlul epidemiei in perioada următoare”, a explicat Rafila, potrivit digi24.ro

sursa foto -123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro