Arad: O femeie de 97 de ani cu diverse afecțiuni s-a vindecat de Covid-19 în opt zile

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 13 mai 2020, 13:02

O femeie în vârstă de 97 de ani, care s-a infectat cu noul coronavirus într-un cămin de bătrâni din Arad, s-a vindecat după opt zile de spitalizare. Femeia a fost externată marţi, 12 mai.

Potrivit anunțului făcut de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, pacienta fusese tratată la Secţia Clinică Pneumologie II, alături de alte persoane provenite dintr-un cămin de bătrâni.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Şase dintre pacienţii proveniţi de la un cămin pentru persoane vârstnice, din Arad, au fost externaţi, vindecaţi de COVID-19, după ce testele II şi III efectuate la interval de 24 de ore au ieşit negative. Printre pacienţii externaţi se numără o doamnă de 97 de ani, care a reuşit să învingă acest virus deosebit de contagios. Putem spune că vindecarea acestei paciente, care s-a internat şi cu alte afecţiuni medicale, este o reuşită excepţională din punct de vedere medical. Îi felicit pe toţi seniorii care au fost internaţi la noi, pentru optimismul de care au dat dovadă şi, totodată, mulţumesc echipei medicale, care a fost şi este alături de pacient”, a declarat dr. Dana Olar, medic-şef al Secţiei Clinice Pneumologie II, potrivit Agerpres.

Citeşte întreaga ştire: Secretul femeii de 113 ani care s-a vindecat de coronavirus

De asemenea, o fetiţă de 13 ani s-a externat marţi, fiind declarată vindecată chiar de ziua sa de naştere.

„A fost o bucurie pentru noi, cadrele medicale, să îi spunem că s-a vindecat tocmai în această zi, specială atât pentru ea, cât şi pentru întreaga familie”, a spus dr. Dana Oprea, medic coordonator Compartiment Boli Infecţioase Copii din cadrul SCJU.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro