Persoanele cu forme ușoare de COVID-19 nu vor ma fi internate în spital

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 octombrie 2020, 10:58

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat recent, că începând de săptămâna viitoare, persoanele cu forme uşoare şi medii de COVID-19, dar şi cele asimptomatice, vor putea rămâne la domiciliu, sub monitorizarea permanentă a medicilor de familie, doar cazurile grave urmând să fie spitalizate. Această decizie a autorităților vine în baza unei ordonanţe de urgenţă care este în curs de pregătire.

Citeşte şi: Studiu: Ce grupă de sânge au persoanele cele mai rezistente la COVID-19

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a afirmat ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

Nelu Tătaru a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină. De aemenea, aceștia mai au opțiunea de a presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!