OMS recunoaște că noul coronavirus se transmite prin aer

De Unica.ro, pe

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi că există dovezi clare despre răspândirea noului coronavirus prin intermediul aerului.

Afirmația vine după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au cerut acestei organizaţii să îşi actualizeze recomandările şi comunicările oficiale despre felul în care maladia respiratorie COVID-19 se transmite în comunităţile umane.

Citeşte şi: Studiu îngrijorător: Noul coronavirus s-ar transmite prin sistemele de ventilație

„Am discutat despre posibilitatea răspândirii pe calea aerului şi prin aerosoli drept una dintre căile de transmitere a COVID-19”, a declarat la o conferinţă de presăMaria Van Kerkhove, expert tehnic din cadrul OMS pe durata pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, experții sunt de părere că mai este nevoie de cercetări amănunțite în acest sens.

„Posibilitatea transmiterii prin aer a noului coronavirus în spaţiile publice – în special în condiţii foarte specifice, precum spaţiile aglomerate, închise, slab ventilate, care au fost deja descrise – nu poate fi exclusă. Totuşi, dovezile trebuie centralizate şi interpretate, iar noi vom continua să sprijinim acest demers”, a precizat Benedetta Allegranzi, expert tehnic al OMS pentru prevenirea şi controlul infecţiilor.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Orice modificare din evaluarea pe care OMS o face în privinţa riscului de transmitere a virusului ar putea afecta actuala recomandare de păstrare a unei distanţe de un metru între oameni.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!