Studiu îngrijorător: Noul coronavirus s-ar transmite prin sistemele de ventilație

De Unica.ro, pe

Un grup de experţi avertizează că noul coronavirus circulă prin aer în spaţiile închise şi îi contaminează persoanele care nu sunt protejate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine în continuare că nu există dovezi că particulele de coronavirus ajunse în aerul din baruri, restaurante, şcoli, săli de cazino sau biserici au puterea de a infecta persoanele care nu poartă mască.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

Cu toate acestea, 239 de specialişti, din 32 de ţări, urmează să publice un studiu ştiinţitic săptămâna viitoare, din care reiese că noul coronavirus circulă prin încăperi şi este răspândit prin aerisiri şi și prin sistemele de ventiliaţie, infectându-i pe cei neprotejaţi.

Din acest mnotiv, specialiștii recomandă ca ventilaţia în locurile închise publice să fie minimă, iar purtatul măştii la interior să fie obligatoriu, potrivit Mediafax.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

OMS este în conflict cu acelaşi grup de cercetători şi în privinţa pacienţilor asimptomatici, după ce s-a opus iniţial şi ideii că orice mască ajută la protecţia împotriva noului coronavirus. Reprezentanții OMS consideră că doar persoanele infectate pot da mai departe infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dacă tuşesc sau strănută, vorbesc de la distanţă apropiată sau iau contact direct.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!