OMS: Posibilitatea unui al doilea val important de COVID-19 este din ce în ce mai mică

De Unica.ro, pe

Directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Maria Neira, a declarat posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus este din ce în ce mai mică.

Reprezentanta OMS a cerut populaţiei să nu dea dovadă nici de paranoia, nici de excesivă relaxare şi să înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase.

Citeşte şi: Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o țară pentru a relaxa măsurile de protecție împotriva COVID-19, potrivit OMS

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile. Rata de transmitere a fost diminuată atât de mult, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască. Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni”, a explicat Neira, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, nu se pot face prea multe previziuni.

Citeşte şi: OMS: „Nu e exclus ca valurile epidemice de coronavirus să revină”

„După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul. Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie chirurgicală”, a adăugat oficialul OMS.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro