Nelu Tătaru: „În decembrie s-ar putea să avem prima tranșă de vaccinuri anti-COVID-19”

De Unica.ro, pe

Vești bune legate de lupta împotriva noului coronavirus. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri seara că prima tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 ar putea ajunge în România la sfârșitul acestui an.

„La una din firmele la care Comisia Europeană are contracte într-adevăr este într-un studiu de fază 3, înseamnă şi pacienţi sau subiecţi cu comorbidităţi şi atunci orice incident opreşte acel studiu, iar o echipă independentă evaluează acel pacient. Asta este procedura. Rămâne ca cele 300 de milioane de doze achiziţionate de Comisia Europeană cu un posibil plus de încă 100 de milioane să vină în decembrie, o primă tranşă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Cât despre procesul de producere a vaccinului, acesta merge mai departe.

„Procesul merge mai departe, sunt cinci firme cu care Comisia Europeană are, în acest moment, discuţii şi contracte. Dacă este gata, este preconizat ca în decembrie să vină prima tranşă, iar în ianuarie să putem face primele vaccinuri”, a adăugat Tătaru.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!