Nelu Tătaru: „Campania de vaccinare începe în ianuarie 2021”

De Unica.ro, pe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în luna ianuarie a anului 2021 va începe, cel mai probabil, campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit lui Tătaru, primele persoane vaccinate vor fi cele din sistemul medical. În plus, ministrul Sănătății a spus că se va vaccina și el.

Citește gratuit ediția de decembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Primii sunt cei din sistemul medical public şi privat. Avem aproape 550.000 de persoane în această cartografiere, urmând cei care sunt instituţionalizaţi, apoi cei care asigură bunăstarea şi buna funcţionare a societăţii. Sigur mă voi vaccina. Am repetat-o încă de la începutul acestei pandemii. Nu putem să ne imunizăm decât trecând prin boală sau făcând un vaccin. Tot acest an am aşteptat momentul în care să apară vaccinul. Acest vaccin a apărut, aşteptăm şi autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Sper să apară până de Crăciun şi atunci, din ianuarie să putem vaccina”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit știritvr.ro.

Citeşte şi: Cum se simte românca voluntar care a testat vaccinul anti-COVID-19

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că starea de alertă se va prelungi până pe 14 decembrie.

„În acelaşi timp, ne vom raporta la fiecare localitate în parte. Avem acele restricţii, acele reguli impuse. În măsura în care avem o scădere în comunitate, nu vor interveni reguli suplimentare. În momentul în care vom avea o creştere a numărului de cazuri noi, pot interveni şi reguli suplimentare”, a adăugat Tătaru.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!