Muzician iranian, arestat și judecat pentru că a cântat alături de mai multe femei

De Unica.ro, pe
Muzicianul iranian Mehdi Rajabian a destăinuit că a fost arestat și trimis în judecată pentru că a colaborat cu mai multe femei pentru un proiect muzical. Acestea au cântat și au dansat, lucru interzis în Iran. 

Cântărețul iranian Mehdi Rajabian, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat după ce a mărturisit pentru BBC că pe viitorul său albumul, care cuprinde muzică din Orientul Mijlociu, a inclus și voci feminine, ceea ce este interzis în Iran. De asemenea, acesta a lansat un videoclip unde apare Helia Bandeh, o cunoscută dansatoare.

Citește și: Sahar Tabar, tânăra din Iran care s-a operat pentru a semăna cu Angelina Jolie, a fost arestată

Muzicianul, care a mai fost închis de două ori pentru muzica sa, a povestit că judecătorul i-a spus că proiectul său „încurajează prostituţia”.

„Acest regim vrea să îmi înăbuşe vocea”, „Insistă să nu mai cânt”, a declarat el.

Mehdi Rajabian a fost eliberat pe cauţiune, dar nu are voie să cânte: „Dacă fac muzică, îmi vor elimina cauţiunea. Trebuie să aştept, pentru moment, ziua judecăţii” – a explicat el.

Citește și: Ilustrațiile unui artist iranian arată realitatea prin care trec doctorii care se luptă cu coronavirus

În Iran, cântăreţii şi dansatorii pot fi condamnaţi dacă autorităţile consideră că actele lor sunt „indecente” sau „imorale”. Teoretic, femeile au voie să cânte în coruri sau solo, dar doar pentru public feminin, însă permisiunea este rareori obţinută.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!