Medic român: „COVID-19 poate deveni o boală cronică, precum SIDA sau Hepatita B”

De Unica.ro, pe

Pentru că, în ultima perioadă, simptomele COVID-19 au început să se modifice și să-i pună în dificultate pe medici, specialiștii în medicină se gândesc că boala provocată de virusul SARS-CoV-2 ar putea fi cronică precum HIV sau Hepatita B.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Vaccinul anti-COVID-19 rezistă 17 zile și nu se poate face în mod tradițional”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva Iași, Carmen Dorobăţ, a constatat că din ce în ce mai mulți pacienți ajung la spital cu simptome diferite față de cele cu care s-au confruntat medicii la începutul pandemiei. Peintre cele mai noi simptome se numără pierderea gustului și mirosului, febra și durerile musculare care fie nu mai apar, fie se manifestă în momentele mai târzii ale bolii.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

În plus, sunt pacienți care rămân infectați deși primesc tratament, ceea ce naște o nouă ipoteză: boala ar putea deveni cronică, exact ca în cazurile HIV și Hepatita B.

„Această boală poate să devină cronică, nu știm dacă acest virus se elimină din organism și dacă nu rămâne precum virusul HIV sau virusul hepatitei B. Pierderea gustului și a mirosului apare mai rar și nu la început, cum se întâmpla, apare pe parcurs. Sau durerile musculare apăreau în puseu febril după 7-10 zile. Am avut pacienți fără febră care au avut direct dureri musculare. S-au schimbat momentele de apariție în scenă, nu se mai păstrează aceleași reguli”, a declarat, potrivit Mediafax, medicul Carmen Dorobăţ.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!