Mașinile parcate pe trotuare vor fi ridicate. Când intră în vigoare legea

De Unica.ro, pe
Autoritățile vor avea dreptul să ridice mașinile parcate neregulamentar pe trotuare sau spații verzi. Proprietarii vehiculelor vor fi nevoiți să plătească taxele aferente operațiunilor efectuate. 

Noua lege care permite ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe spațiile verzi sau în zonele pietonale a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Până acum ridicarea mașinilor era permisă doar dacă aceasta era parcată pe drumurile publice.

Citește și: Klaus Iohannis, despre carantina totală după alegerile parlamentare

„De la începutul anului și până în prezent, la nivelul municipiului București au fost aplicate peste 15 000 de sancțiuni contravenționale pentru oprirea neregulamentară, respectiv peste 1900 de sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară”, a declarat Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră București, potrivit Digi24.

Serviciul public de ridicare a vehiculelor se va realiza pe durata a 24 de ore și nu va putea fi oprit sau întrerupt decât în situația în care în vehicul se află persoane. După ce ridică, proprietarii își vor putea recupera mașina oricând din depozitele special amenajate, cu condiția să facă dovada plății aferente operațiunii și să prezinte documentele prin care atestă că dețin autoturismul.

Amenda minimă pentru parcările neregulamentare este de 290 de lei, iar cea maximă de 725 de lei.

Citește și: O bunică a văzut niște motocicliști într-o parcare. Ce a urmat i-a lăsat pe toți fără cuvinte

Legea 273/2020 a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 25 noiembrie 2020 și va intra în vigoare în termen de 3 zile de la data publicării, adică de sâmbătă, 28 noiembrie.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!