Manager „Matei Balș”: „Au apărut noi manifestări ale noului coronavirus. Sunt îngrijorat!”

De Unica.ro, pe

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, medicul Emilian Imbri, se arată îngrijorat de noile manifestări provocate de COVID-19. Emilian Imbri atrage atenția că au aparut simptomatologii neuropsihiatrice care până acum nu erau evidențiate la pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Citeşte şi: OMS: „Noul coronavirus nu este sezionier! Se transmite în orice anotimp”

„Eu, ca persoană și ca managerul unei instituții, mi-am exprimat îngrijorarea mea personală. De ce vă spun că sunt îngrijorat: nu neapărat de număr, numărul vedeți că este constant – și nu e ușor de gestionat, suntem la limită cu numărul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de câteva luni de zile. Problema e că sunt cazuri ale căror manifestări – nici colegii mei nu au înțeles și nu pricep cum de se ajunge în situația asta”, a spus Imbri, la Digi24.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Se pare că medicii nu își pot dea seama cum au apărut noi simpotmatologii în rândul pacienților cu COVID-19.

„Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri – nu sunt multe – în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare și până acum nu prea am auzit. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale, nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta. Mai grav e că, nefiind o medicație stiintifică, e foarte greu de intervenit, stai cu mâinile încrucișate și nu știi ce să faci. În acest sens sunt îngrijorat, mi-e teamă că vom fi în situația în care nu știm ce să facem”, a explicat medicul.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!