Informare meteo: ANM anunță ploaie, lapoviță și polei în mai multe regiuni

De Unica.ro, pe
ANM a emis o informare meteo de ploi, lapoviță, depuneri de polei și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării. Avertizarea este valabilă până mâine, 30 ianuarie, la ora 10:00. 

Informarea meteo emisă de ANM, valabilă în intervalul 29 ianuarie, ora 18:00 – 30 ianuarie, ora 10:00, vizează îndeosebi centrul, sudul și estul țării, precum și zona montană. 

„Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei, îndeosebi în centrul, sudul și estul țării, precum și la munte, la altitudini mai mici de 1400 m, determinând, parțial, topirea stratului de zăpadă existent.

Cantitățile de apă vor depăși, local, 15 – 20 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. În zona montană înaltă, mai ales la peste 1700 m, va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada” – a anunțat ANM.

Citește online gratuit numărul de februarie al revistei Unica

Meteorologii atrag atenția că „astfel de fenomene se vor semnala și în seara zilei de duminică (31 ianuarie), precum și în noaptea de duminică spre luni (31 ianuarie / 1 februarie) în regiunile estice, sud-estice și centrale, precum și la munte, iar în prima parte a zilei de luni (1 februarie), mai ales în nord-estul teritoriului.”

În București, în același interval, vremea va fi închisă. Spre dimineață se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie sau lapoviță, ce vor favoriza depunerea de polei. Temperaturile pe timp de noapte vor scăde până la -2 – 0 grade.

Vremea începe să se încălzească de la sfârșitul acestei săptămâni, astfel că maximele în majoritatea regiunilor vor urca peste 4 grade și ar putea ajunge chiar și la valori termice de 10 grade.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!