Informare ANM. Ninsori și vânt puternic până joi, 28 ianuarie

De Unica.ro, pe
O informare ANM de fenomene meteo precum ninsori și vânt puternic intră în vigoare în această seară și este valabilă până joi, 28 ianuarie, la ora 10:00.

ANM a emis o informare meteo de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00. 

”În Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ. În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50 – 60 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55 – 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75 – 85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată” – se arată pe site-ul ANM.

Citește online gratuit numărul de februarie al revistei Unica

Atenționare ANM. Cod galben de ninsori

ANM a emis și o atenționare de tip cod galben cu privirile la ninsorile abundente ce vor fi semnalate în intervalul 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00, înjumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității” – au avertizat meteorologii ANM. 

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!