Imaginile dramatice din stațiile de metrou ucrainene. „Nu știi ce se va întâmpla în următoarea clipă!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 15:03

Oamenii fac tot posibilul ca să se ascundă de bombardamentele și atacurile militare ale trupelor rusești, în Ucraina. În mediul online au apărut o mulțime de imagini impresionante cu locuitorii din Kiev și Harkov care s-au refugiat la metrou. Practic, stațiile de metrou din Ucraina au devenit adevărate buncăre.

Mike Sapiton, jurnalist ucrainean, redactor-șef al publicației Forbes Ucraina și rezisdent al Kievului, a postat pe contul său de Twitter o fotografie emoționantă în care un câine ciobănesc german stă și privește îngrozit la aglomerația din stațiile de metrou.  

Valentyna Dylova, o tânără de 29 de ani, profesoară de limba engleză, care s-a refugiat și ea la metrou împreună cu soțul ei, de frica bombardamentelor, a povestit pentru Newsweek clipele de groază prin care trece în această perioadă.

Imaginile dramatice din stațiile de metrou ucrainene. „Nu știi ce se va întâmpla în următoarea clipă!”

Nu sunt singură. Sunt cu soțul meu și cu alte sute de oameni care se ascund aici. Oamenii au venit aici cu animalele lor de companie, stau întinși pe jos cu copii, copii mici. Unii dintre ei dorm, au cedat în fața oboselii, alții încearcă să se țină tari, în ciuda situației. O parte dintre ei discută, își fac prieteni, încearcă să destindă un pic atmosfera. În acest moement, subteranul este cel mai sigur loc. Acum, nu este nicidecum în siguranță să ieși la suprafață la cum se vede situația – a povestit Valentyna.

Întrebată dacă a putut dormi măcar câteva ore de când e acolo, femeia a spus că a încercat, dar “corpul și mintea nu i-au permis”.

Există solidaritate între oameni. Oribil este că nu știi ce se va întâmpla în următoarea clipă și nici când când se va sfârși totul – a adăugat femeia.

Fratele ei, în vârstă de 10 ani, și părinții se află în partea de sud a Ucrainei, aproape de granița cu Rusia. Valentyna Dylova spune că a încercat să ia legătura cu ei, dar nu este sigură de care este situația acolo unde sunt ei. Fratele Valentynei i-a mărturisit acesteia că “este terifiat și nu vrea să moară”.

Cred că toți copiii din Ucraina se simt așa. Mulți dintre noi nu am crezut că poate fi posibil o asemenea nenorocire în secolul XXI. Am crezut că am învățat ceva din cel De-al Doilea Războ Mondial, dar, din păcate, facem aceleași greșeli, iar liderii noștri continua cu aceleași greșeli. Avem nevoie de măsuri reale pentru a opri războiul – a mai zis femeia.

Citeşte şi: LIVE UPDATE: Rusia a început războiul în Ucraina

Citeşte şi: Imagine emoționantă, devenită virală în online. Ce face un grup de femei la sub 0°C pe străzile din Ucraina, după atacurile Rusiei

Citeşte şi: Ce este Legea Marțială intrată în vigoare în Ucraina după atacurile Rusiei

Citește și: Video emoționant, devenit viral! Un tată ucrainean își ia rămas bun de la fiica sa pentru a pleca la luptă

Legat de măsurile luate de SUA și Europa în cazul Ucrainei, Valentyna Dylova a precizat că este nevoie de decizii mai radicale pentru a-I atrage atenția lui Putin.

În primul rând, vreau ca lumea să înțeleagă că noi avem nevoie de ajutor real, nu de îngrijorări și de păreri de rău că am ajuns aici. Avem nevoie de măsuri concrete. Trebuie să facem tot ce putem pentru a sancționa economic Rusia și pentru a le distruge oportunitățile de a conduce acest război. Ucraina merită să rămână pe teritoriul pe care se află astăzi pentru că noi suntem curajoși, liberi, puternici și vrem să trăim aici unde ne-am născut, nu sub regimul unui lider ca Putin – a încheiat femeia.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!