Forța de Răspuns a NATO, activată în premieră, în contextul războiului din Ucraina: „Este un moment istoric”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 februarie 2022, 14:11

Activitatea militarilor de elită din Forța de Răspuns a NATO (NFR) a fost generată, în premieră, în contextul războiului din Ucraina. Astfel, cel puțin 40.000 de militari de elită sunt gata să intervină pe orice teritoriu aliat în 48 de ore. Activarea NFR nu înseamnă că trupele americane sau Aliate vor pătrunde în Ucraina, țară care nu face parte din NATO.

Acesta este un moment istoric şi este prima dată când Alianţa a folosit aceste forţe de înaltă pregătire într-un rol de descurajare şi apărare. Ele reprezintă o forţă flexibilă, credibilă în luptă, care poate fi folosită în mai multe moduri. (…) Aceste măsuri de descurajare ne sporesc viteza şi capacitatea de reacţie şi de a proteja pe cei un miliard de cetăţeni (n.r. – din ţările NATO) pe care am jurat să îi protejăm – a declarat generalul american Tod Wolters, potrivit CNN.

Citeşte şi: LIVE UPDATE: Rusia a început războiul în Ucraina

Citeşte şi: Mesajele ducilor de Cambrige și al celor de Sussex pentru Volodimir Zelenski

Citeşte şi: Imaginile dramatice din stațiile de metrou ucrainene. „Nu știi ce se va întâmpla în următoarea clipă!”

Citeşte şi: Ce este Legea Marțială intrată în vigoare în Ucraina după atacurile Rusiei

Președintele SUA, Joe Biden, a explicat că trupele americane se vor implica în întărirea forțelor din țările NATO, care dau semne de nervozitate din cauza agresivității armatei rusești.

Ni s-au alăturat pertenerii noștri apropiați din Suedia, Finlanda și Uniunea Europeană. Președintele Putin a eșuat în intenția sa de a diviza Occidentul. NATO este mai unită și mai hotărâtă ca niciodată și va menține ușa deschisă statelor europene care împărtășesc valorile noastre și care ar putea, într-o bună zi, să se alăture Alianței – a spus Biden.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!