David Popovici este campion european de juniori la 200 m liber

David Popovici a câștigat, miercuri după-amiază, a doua sa medalie de aur la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, impunându-se în finala probei de 200 m liber cu timpul de 1 min 45 sec 45/100.

Popovici a dominat categoric proba, de la început până la sfârșit, și a terminat la mare distanță, aproape 2 secunde, în fața următorilor clasați, asta după ce a întors primul la fiecare lungime de bazin.

David Popovici, care este proaspăt dublu campion mondial de seniori, și-a apărat astfel titlul la 200 m liber cucerit la Europenele de juniori de anul trecut, de la Roma. Popovici deţine şi recordul probei de 200 m liber la juniori, 1 min 43 sec 21/100, stabilit la 20 iunie 2022 la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta.

Locurile 2 și 3 pentru proba de 200 m liber de astăzi au fost ocupate de Lorenzo Galossi (Italia) și Jacob Whittle (Marea Britanie).

Miercuri seară, Popovici va concura în finala probei de ştafetă combinată, alături de Ştefan Cozma, Anastasia Bako şi Irina-Ana Preda. Ştafeta combinată de 4×100 m liber a României s-a calificat în ultimul act cu al şaselea timp.

David Popovici (17 ani) a cucerit prima sa medalie de aur la Campionatul European de juniori de la Otopeni, marţi, în proba de ştafetă 4×100 m masculin. România, în alcătuirea David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, a urcat pe prima treaptă a podiumului, impunându-se în finală cu timpul de 3min18sec93/100.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!