Coronavirus. România suspendă zborurile din și către Franța și Germania

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 25 martie 2020, 08:30
După ce a suspendat zborurile către și dinspre Italia și Spania, țări puternic afectate de epidemia de #coronavirus, România impune noi restricții. Astfel, zborurile din și către Franța și Germania vor fi și ele suspendate. 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ca începând de astăzi, 25 martie 2020, ora 23.00, ora României, „se suspendă zborurile către și dinspre Franța și Germania”. Măsura este cuprinsă în cea de-a treia ordonanță militară dată în contextul coronavirusului, care va intra în vigoare tot de astăzi.

Măsura este valabilă 14 zile, dar nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și autorizărilor tehnice necomerciale.

Citește și: Iohannis scoate armata pe străzi! „Recomandările pentru cetățeni devin obligații!”
Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul persoanelor decedate a ajuns la 11

Interdicția vine în contextul în care cele două țări se află printre primele din lume din punct de vedere al numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus. În Spania, unde situația este una critică, s-au înregistrat peste 42.000 de îmbolnăviri și peste 3.700 de decese, iar în Franța, deși numărul celor infectați cu virusul COVID-19 este mai mic, 22.635, numărul celor decedați a depășit 3.000.

Deși autoritățile din România fac eforturi pentru a încetini răspândirea epidemiei de coronavirus, rezultatele testelor de coronavirus ne dau din ce în ce mai multe motive de îngrijorare. În prezent sunt peste 790 de cazuri și 11 decese.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!