Coronavirusul nu se vede, dar se poate auzi. Structura proteică a SARS-CoV-2, transformată în muzică

De Raluca Vițu, pe

Cu ajutorul inteligenței artificiale și aunei tehnologii inovative denumită sonificare, profesorul Markus Buehler de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) și echipa sa au transformat un model al structurii proteice a SARS-CoV-2 într-o compoziție muzicală clasică.

Cercetătorii au atribuit fiecărui aminoacid o notă unică, iar cu ajutorul unui algoritm au transformat aceste note într-o linie muzicală complexă.

Citeşte şi: Miturile despre Covid-19, desființate de OMS. Baia ferbinte, usturoiul sau expunerea la soare nu țin la distanță coronavirusul!

Potrivit profesorului Buehler, această transformare oferă un mod intuitiv de înțelegere a proteinei de către oameni. În plus, aceasta este și o modalitate rapidă pntru ca oamenii de știință săstudieze modelarea moleculară a proteinelor din structura virusului.

„Este nevoie de multe imagini diferite, de măriri diferite pentru a vedea cu ochii tăi ceea ce urechile tale pot percepe cu doar câteva secunde de muzică”, a spus el, potrivit sciencemag.org.

Compoziția, care durează aproape o oră și 50 de minute, a fost încărcată pe site-ul SoundCloud.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!