Ce li se spune rușilor la buletinele de știri televizate despre războiul din Ucraina

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 01 martie 2022, 11:41

În Rusia, mass-media este controlată în mare parte de stat și există o dezinformare publică cu privire la războiul din Ucraina, potrivit BBC.

Canalele televizate rusești prezintă invazia din Ucraina ca pe o măsură de autoapărare necesară, îndreptată impotriva armatei ucrainene.

În primele zile ale invaziei, unul dintre canalele oficiale de știri din Rusia, Rossiya 1, a început buletinul de știri în felul următor: “Rusia a început o operațiune militară specială menită să-i protejeze pe oamenii care în ultimii opt ani au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev.”

Unui reporter de la Rossiya 24, canal de știri al statului, câteva persoane din Donețk i-au spus că se simt “fericiți” că, în sfârșit, atacul Rusiei se întâmplă: „Este magnific. Nu există alte cuvinte pentru a descrie. Sunt foarte fericită. Am așteptat opt ​​ani pentru asta!”

Juranlistul Vasili Cojocari a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care explică ce li se spune rușilor despre războiul din Ucraina. În postarea sa, jurnalistul rezumă câteva știri prezentate cetățenilor ruși:

Aflăm cum se împușcă ucrainenii între ei cu armele împărțite de autorități. Pe de altă parte, rușii nu vor să tragă în clădirile civile, spre localități, doar că antiaeriana ucraineană se ascunde anume acolo, ceea ce îi face pe militarii ucraineni teroriști, spune din nou vocea materialului.

În reportaj se mai spune că militarii ucraineni au tras spre blocul distrus din Kiev.

Aflăm apoi că nu există grupări diversioniste în Kiev, iar ucrainenii se omoară între ei crezând că unii sau alții sunt soldați ruși îmbrăcați în civil. Până și soldații ucraineni omoară alți soldați ucraineni se spune în reportaj.

Când nu se omoară între ei, ucrainenii își vând automatele Kalașnicov la mica publicitate.(…)

Apoi vine o știre despre niște ucraineni care au dorit sa fugă în Rusia, dar au fost împușcați. De ucraineni, bineînțeles.

Apoi rușilor li se spune că spațiul aerian rusesc a fost închis pentru mai multe țări. Este pomenită și România pe lângă Bulgaria, Marea Britanie și altele – a scris Vitalie Cojocari pe Facebook.

Citeşte şi: Pozele cutremurătoare care arată dezastrul lăsat de bombardamentele rusești asupra Ucrainei

Citeşte şi: E oficial: președintele Zelenski a semnat cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană

Citeşte şi: Madonna, mesaj de susținere pentru Ucraina. Ce a spus despre Vladimir Putin

Citeşte şi: Maria Sharapova, apostrofată în online după începerea războiului din Ucraina. Ce-i reproșează internauții

În dreptul postării sale, au apărut și câteva mesaje de confirmare ale celor relatate, de către persoane care au rude în Moscova.

Salut Vitalie, îți scriu din Republica Moldova, de unde și pot confirma cu exactitate că dezinformarea și tot ce ai publicat de minciunile Rușilor este adevărat, cu părere de rău. Părinții mei sunt în Moscova de 12 ani, cu regret este imposibil să discut cu ei tema „Război provocat de Putin”. Acolo la toate canalele le spun ca este tot bine, se efectuiaza operațiuni militare, apără centrala etc. Și că cel ce este pt „norod” (oameni) este Putin, nicidecum Război.

Cel mai dureros este că proprii părinți cred un dement și știri false și nici cum nu îi pot convinge ce este cu adevărat și ce pericol ne paște – i-a transmis un internaut lui Cojocari, după mesajul postat.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!