Cazul îngrozitor al unei familii cu COVID-19. Autoritățile i-a lăsat să stea blocați în casă cu bunica decedată

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 03 noiembrie 2020, 15:47

Regizoarea şi dramaturgul Crista Bilciu a împărtășit pe rețelele de socializare situația îngrozitoare prin care a trecut. Ea și întreaga familie – mama, tatăl și bunica – au avut simptome de COVID-19. DSP a refuzat să-i testeze pentru că nu sunt contacți direcți ai unui caz pozitiv și le-a recomandat să se testeze la privat. Din lipsa banilor, aceștia au decis să amâne testarea și să se trateze singuri. Între timp, bunica a murit, dar neavând testul COVID-19, familia nu a putut chema pompele funebre și a fost nevoită să stea cu bătrâna decedată în casă.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem COVID-19: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e COVID-19. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste COVID-19. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de COVID-19. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu mă crede că avem COVID-19, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de COVID-19 şi nu cred că ar fi bine să mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica, nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea Covid. Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut”, a scris Crista Bilciu, pe pagina sa de Facebook, sâmbătă.

După ce a făcut publică povestea, familia Cristei Bilciu a fost contactată de prefectul județului Mureș și DSP Mureș, iar acum așteaptă ca problema să se rezolve.

Sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!