Care este sunetul plămânilor afectați de COVID-19 AUDIO

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 29 iunie 2020, 15:27
Peste 10.000.000 de persoane din întreaga lume au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 de când a început pandemia, iar peste 500.000 de dintre acestea nu au reușit să scape cu viața. Iată care este sunetul plămânilor afectați de COVID-19. 

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 se confruntă cu probleme respiratorii. Afecțiunile variază de la forme ușoare, care seamănă cu alte boli respiratorii, cum ar fi răceala, la forme severe ce pot duce la deces. În unele cazuri, plămânii sunt atât de afectați încât se ajunge la pneumonie sau insuficiență respiratorie. Cele mai afectate au fost persoanele care au avut afecțiune pre-existente.

Citește și: Medic, despre COVID-19: „E mai ușor să crezi într-o teorie a conspirației decât să te protejezi și să te speli cu apă și săpun”

Rapoartele actuale estimează că 80% din cazuri sunt asimptomatice sau ușoare. 15% din cazuri sunt severe și necesită oxigen, iar 5% sunt critice și necesită ventilație. Mai mult, specialiștii au constat că 30% dintre persoanele vindecate arătau semne de fibroză pulmonară. Aceștia aveau cicatrici mari pe plămâni care provoacă probleme respiratorii ireversibile.

Citește și: Virgil Musta: Respectați cele trei reguli simple care vă pot feri de COVID-19

Medicii de la Terapie Intensivă au înregistrat sunetul plămânilor unui pacient bolnav de COVID-19. Iată cum sună, potrivit Digi24:

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!