Ambasada Ucrainei în România solicită redenumirea Șoselei Kiseleff din București în „Șoseaua Ucraina”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 31 martie 2022, 10:43

Ambasada Ucrainei în România a făcut o solicitare pentru ca străzile pe care se află clădirile Ambasadei și a Consulatului Federației Ruse la București să fie redenumite.

Cetățenii României sunt îndemnați să semneze o petiție pentru redenumirea unei părți a Șoselei Pavel D. Kiseleff, unde este situată Ambasada Rusiei în București, în Șoseaua Ucraina. Aceasta ar fi o acțiune simbolică de sprijin al poporului ucrainean, care își apără independența în războiul declanșat de Rusia”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Ucrainei în România, potrivit Adevărul.

Conform comunicatului, solicitarea i-a fost adresată și primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

Bulevardul Kiseleff din Capitală poartă numele generalului rus Pavel Kiseleff, care a guvernat Țările Române din 1829 până în 1834, după Tratatul de pace de la Adrianopol.

Citeşte şi: Elena Udrea, îngrijorată că Traian Băsescu a rămas fără protecția SPP: „Dacă salvarea care l-a luat de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”

Reprezentanții Ambasadei au mai spus că totul face parte dintr-o campanie adresată mai multor țări pentru ca Ucraina să devină astfel parte a capitalelor lumii.

Campania Strada Ucrainei este adresată către întreaga lume să facă Ucraina o parte a capitalelor sale. Organizatorii acestei campanii văd această iniţiativă ca o modalitate foarte puternică de a răspunde încercărilor Rusiei şi ale lui Vladimir Putin de a anula, distruge Ucraina şi cultura ucraineană”, a adaugat misiunea diplomatică ucraineană.

Oficialii au mai spus că pe site-ul https://www.uastreet.world/ există petiţii de redenumire a străzilor pe care se află ambasadele şi consulatele statului agresor din 53 de oraşe din 34 de ţări din întreaga lume.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!