Ai voie să îți transporți soțul sau soția cu mașina la serviciu? Răspunsul Poliției Române

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 30 martie 2020, 15:01
În această perioadă multe persoane se întreabă dacă au sau nu voie să își transporte soțul sau soția cu mașina spre și de la serviciu. Reprezentanții Poliției Române au răspuns la această întrebare, printr-o postare pe Facebook.

Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie). După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță”, potrivit Poliției Române.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc)”, au explicat aceștia.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!