Certificatul verde va fi obligatoriu pentru aproape fiecare activitate – care sunt singurele două excepții

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 22 octombrie 2021, 19:04

Certificatul verde devine obligatoriu pentru majoritatea activităților, conform unei hotărâri adoptate vineri de Consiliul Național pentru Situații de Urgență.

Astfel, certificatul verde va fi solicitat la intrarea în malluri, restaurante, hoteluri și pentru a ieși din casă după ora 22:00. Vor fi luate în considerare numai certificatele care dovedesc că au fost vaccinate sau au trecut prin boală. Mai mult, accesul în instituțiile publice și private, cu excepția persoanelor angajate acolo, se va face pe baza certificat verde – dar în acest caz se va lua în considerare și testul COVID-19.

Certificatul verde (în format electronic sau pe hârtie) va fi obligatoriu pentru următoarele activități, conform Digi24:

  • deplasarea în afara locuinței după ora 22;
  • în malluri, restaurante, cafenele, hoteluri;
  • în instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise;
  • în săli de sport și/sau fitness; jocuri de noroc; piscine interioare; locuri de joacă pentru copii; săli de jocuri;

Citește și: Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise sau închise, cu foarte puține excepții

Citește și: Rusia, Portugalia și Austria au confirmat infectări cu mutații ale variantei Delta de coronavirus

Citește și: Studiu: a treia doză de vaccin Pfizer are eficiență de 95% împotriva formelor simptomatice de COVID-19

Citește și: Medic de la Institutul Parhon: „Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai”

  • în alte unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate
  • accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public. Accesul va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;
  • accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, și pentru operatorii economici care funcționează în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan.

Excepțiile de la această regulă sunt activitățile religioase și cele din unitățile de alimentație publică în care se comercializează produsele alimentare și băuturile alcoolice sau nealcoolice în afara centrelor comerciale, târgurile, bâlciurile și talciocurile, dar și farmaciile. Măsurile intră în vigoare de luni și se aplică timp de cel puțin 30 de zile.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!