2 greșeli pe care le fac copiii când se spală pe dinți

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 09 iunie 2016, 15:12

Să înveți un copil să se spele pe dinți e o adevărată aventură! De cele mai multe ori, micuții nu realizează importanța acestui ritual zilnic și iau totul ca pe o joacă. Tocmai de aceea, părinții ar trebui să le explice, în termeni ușor de înțeles, de ce spălatul pe dinți e un lucru bun pentru ei.

Înainte de orice însă, e important să aflăm care sunt cele mai frecvente greșeli pe care cei mici le fac atunci când se spală pe dinți. Odată identificate, putem trece și la pasul următor, corectarea lor.

  1. Se spală pe dinți în joacă. Ce-i drept, e bine să învățăm jucându-ne, dar noi suntem cei responsabili, așa că trebuie să le explicăm celor mici că spălatul pe dinți, chiar dacă e ușor ca o joacă, trebuie să fie luat cât mai în serios.
  2. Nu au răbdare să se spele corect pe dinți. În primul rând, pentru ei este greu să înțeleagă că e important să facă anumite mișcări de periaj, iar în al doilea rând, e destul de complicat să pui un copil să petreacă două minute spălându-se pe dinți. Aproape niciunul nu are răbdare, iar cine are copii acasă, știe prea bine asta!

Obiceiurile bune încep din copilărie

Ce putem face în acest caz? Să le oferim celor mici o periuță de dinți care să le și placă, dar care să fie și adaptată nevoilor lor. Cele sonice pot fi o opțiune foarte bună.

Un bun exemplu în acest sens este periuța electrică de dinți Philips Sonicare For Kids, pentru copiii cu vârsta de minim 3 ani. Aceasta înseamnă, în primul rând, o garanție a faptului că ei se vor spăla corect pe dinți. Forma special adaptată pentru cei mici, dar și culorile sau sunetele distractive, încurajează copiii să îşi perieze toată gura în mod eficient pe durata celor 2 minute recomandate de către medicul dentist.

În plus, Philips Sonicare For Kids îi răsplătește pe cei mici și cu o aplicație distractivă, pentru a face experiența periajului dentar mai atractivă. Personajul principal din aplicaţie este Sparkly, căruia îi place foarte mult să aibă dinţii curaţi. Copiii au grijă de Sparkly, iar antrenorul de periere al aplicaţiei îi provoacă să îşi perieze dinţii mai bine şi mai mult. De fiecare dată când copilul îşi periază dinţii bine, Sparkly devine mai vesel şi fiecare sesiune de periere încheiată cu succes este răsplătită.

Mai mult decât atât, pentru a ajuta copiii să-şi formeze cu uşurinţă deprinderi corecte, o astfel de periuţă de dinţi sonică creşte încet durata de periere de-a lungul a 90 de zile până la atingerea intervalul de 2 minute recomandat de dentist, ajutând astfel la dobândirea unor obiceiuri sănătoase în mod natural.

Și, nu în ultimul rând, cei mici își pot personaliza periuța de dinți, pentru că unele periuțe sonice pentru copii, precum Philips Sonicare For Kids, vin la pachet cu etichete interschimbabile și distractive pentru personalizare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!