Soluţii rapide ca să scapi de alergii

De Unica.ro pe

Orice tratament preventiv pentru alergii începe cu cel puţin 3 săptămâni înaintea sezonului care cauzează probleme. Ereditare sau nu, alergiile creează neplăceri şi suferinţe. Sunt afectate căile respiratorii, pielea, nasul şi ochii. De la simple furnicături, strănuturi repetate, se ajunge la secreţii nazale abundente, urticarie, senzaţie de sufocare şi chiar crize de astm.

Plantele sunt frumoase dar nesănătoase

Minunile verzi la ghiveci pe care le iubeşti atât de mult şi pe care le îngrijeşti cu atâta dragoste îţi pot face rău. Seva lor conţine o substanţă care se răspândeşte în aerul din jur şi care, odată inhalată, declanşează reacţii alergice. Ficusul, orhideea, palmierii pitici se numără printre cele mai periculoase.

Tratamentul contează

De cele mai multe ori, avem tendinţa de a ne trata după ureche, fără a cere sfatul specialistului. Numai că, netratate corespunzător, alergiile se cronicizează. Medicamentele prescrise de medic trebuie luate cu regularitate, pe o perioadă destul de lungă de timp. Nu uita niciodată pastilele acasă, mai ales dacă ieşi în natură.

Alcoolul şi tutunul dăunează!

În majoritatea tipurilor de alergii şi, mai ales, la persoanele cu astm, alcoolul este un inamic de temut. Până şi mirosul acestuia poate declanşa o criză. Fumatul e un alt factor de risc. Cel mai bine ar fi să eviţi chiar şi compania celor care fumează, dacă eşti nefumătoare.

Cum îţi speli rufele, aşa respiri

Simţi ameţeli uşoare la culcare sau la ridicarea din pat? Acarienii au pus stăpânire pe dormitorul tău! Atât lenjeria de pat, de corp, cât şi draperiile trebuie spălate numai în maşină, la cel puţin 60˚C, pentru a scăpa de alergeni.

Spală-te cât mai des!

Un duş rapid, după fiecare ieşire din casă, face minuni. Spălarea părului şi a pielii expuse e foarte importantă, imediat după intrarea în casă. Astfel, se înlătură orice particulă de praf ori de polen, cu potenţial alergen, care s-ar putea răspândi în aerul din locuinţă.

Încălţările la uşă!

Obişnuieşte te să nu intri încălţată în casă şi recomandă-le tuturor membrilor familiei, precum şi musafirilor, să facă acest lucru. Pentru a evita răspândirea alergenilor, încălţămintea trebuie curăţată şi aşezată în rafturi speciale, în hol sau la intrarea în casă.

Relaxează-te!

Enervările, stresul accentu-ează neplăcerile cauzate de alergii. Încearcă să nu mai lucrezi până târziu şi să te odihneşti cât mai mult.

Fără chimicale

Ca să nu ai de-a face cu un tratament de lungă durată, evită contactul cu substanţe chimice, precum clorul, detergenţii ori cu materiale sintetice, cum ar fi latexul sau cauciucul. Nici la piscină nu ai ce căuta, dat fiind că apa se dezinfectează cu clor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro