Reproducere şi infertilitate: 4 ponturi către o sarcină garantată

De Lumea Femeilor, pe

Aţi luat decizia cea mare. Felicitări! Mai aveţi un pic de trudit, ca să vă vedeţi visul cu ochii şi să aveţi un bebe. Iată câteva „detalii tehnice” care grăbesc momentul

1 Treceţi la program intensiv

Faceţi dragoste la fiecare 2-3 zile: cum spermatozoizii pot rămâne „activi” 4-5 zile, din momentul în care au atins colul uterin, şansele lor de a a întâlni ovulul (a cărui durată de viaţă este de circa 2 zile) sunt statistic mai mari. Metoda aceasta dă roade în special în jurul vârstei de 30 de ani, când fecunditatea este pe culmi.

2 Prindeţi momentul potrivit

Este vorba despre momentul ovulaţiei, când raporturile sexuale au şanse maxime de produce fecundarea. Teoretic, producţia de ovocite se declanşează în cea de-a 14-a zi a ciclului menstrual (care durează, în medie, 28 de zile). Practic, însă, ovulaţia îşi anunţă sosirea şi prin alte semne. De exemplu,
mucozitatea cervicală îşi reduce consistenţa, pentru a înlesni trecrea spermatozoizilor.

3 Daţi pinteni fertilităţii masculine

Calitatea spermei este mai bună după 48 de ore fără raport sexual: spermatozoizii au o mai mare densitate şi sunt mai mobili, deci mai capabili să-şi atingă ţinta. În schimb, o pauză mai mare, de cinci zile, le reduce viabilitatea! Alt „secret”: căldura reduce mobilitatea spermatozoizilor. Deci, domnilor, fără băi calde, saună sau pantaloni mulaţi!

4 Poziţia contează?

Se pare că da. Poziţia misionarului, de exemplu, este cea mai fertilă. Permite penetrarea maximă, deci scurtează drumul spermatozoizilor spre trompele uterine, unde are loc marea întâlnire cu ovulul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!