Creşterea şi descreşterea poftei de mâncare în timpul sarcinii

De Unica.ro, pe

În timpul sarcinii este posibil că apetitul tău să crească şi să descrească. Vei mânca prea mult sau prea puţin în orice zi. În timp ce acest lucru…
poate fi normal în timpul sarcinii, nu este neapărat sănătos pentru tine sau copilul tău.

În primul trimestru de sarcină, mai ales dacă te confrunţi cu greţuri de dimineaţă, vei observa că nu ai nici o poftă de mâncare şi pot trece ore întregi fără a mânca.

Dacă nu te-ai forţa să mănânci, ai putea să rezişti aşa o zi întreagă fără că acest lucru să te deranjeze.

Acest lucru nu este sănătos, având în vedere că organismul tău are nevoie de alimente pentru producerea de energie în vederea sprijinirii creşterii copilului.
Opusul poate apărea chiar la începutul sarcinii. Dacă te numeri printre norocoase şi te simţi fantastic, bucurându-te de strălucirea sarcinii prin lipsa greţurilor de dimineaţă sau doar cu greţuri puţine s-ar putea să observi că ai un apetit foarte mare, sau cel puţin, că mănânci mai mult.

S-ar putea chiar să vrei să mănânci tot ce vezi. Este important să controlezi cantitatea pe care o mănânci, în special în ceea ce priveşte cantitatea de dulciuri pentru că nu vrei să creşti mult în greutate în perioadă de sarcină. Citeşte continuarea pe utilecopii.ro

Foto: Shutterstock

Creşterea şi descreşterea poftei de mâncare în timpul sarcinii
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!